מתכונים

השפעת העצם על טעם הבשר

עצם בבשר מוסיף טעם או לא? פוסט ארוך לבעלי יכולת 😉 התחנה הראשונה שיטות בישול כל שיטת בישול מוציאה מהחומר תכונות שונות, לכן התחנה הראשונה

כל מה שרציתם לדעת על נתח סינטה

חדי העין יבחינו שמדובר בפיקנייה ולא בסינטה, אבל מה לא עושים כדי לגרום לכם לעצור רגע ולנסות להבין מה לא בסדר בתמונה, בפנים תוכלו למצוא כם מה שרציתם לדעת על סינטה

כל מה שרציתם לדעת על כבד עוף

כבד עוף הוא מוצר רגיש תברואתית כשרותית וקולינארית. תברואתית הוא מתקלקל מאוד מהר, ויכול לקלקל גם תבשילים אחרים, חשוב לדעת לעבוד איתו נכון כדי שישרוד

פיקנייה קווים לדמותה

נתח הפיקנייה הפך להיות כל כך נפוץ במטבח הביתי והמקצועי, אבל המידע עליו גם הוא הפך להיות סחיר, כל אחד נותן לו סימנים אחרים, טמפ'

ביף ג'רקי לפני ייבוש

ביף ג'רקי קווים לדמותו

חטיף בשר מיובש שמגיע אלינו בארצות הברית ומופיעה בשמות וגרסאות שונים באירופה אפריקה ואסיה, במסמך החשוב צירפתי את כל מה שחשוב לדעת על המוצר הזה.

כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

חזה בקר הידוע במספר נתח מספר 3 מורכב משני שרירים שונים, לאחד קוראים פלאט הוא החלק השטוח יותר ורזה, ולשני קוראים פוינט הוא החלק העבה

גינה חלבית

אם רק היה אפשר להעביר את הארוחה לתוך הגינה ולאכול את הירקות ישר מהעצים…    במתכון הבא נותנים במה לירקות! הטיפול בירקות הוא מינימלי, צלייה

זוקיני במילוי גבינות 

את המנה הזאת הייתי מגיש כמנת פתיח, אפשר בליווי של רוטב עדין, נשנושי זוקיני מלאים בטעמים, חשוב להקפיד במתכון על גבינת עיזים, אם אין פרומעז

אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

  את האמפנדס טעמתי לראשונה אצל חבר דרום אמריקאי, הוא סיפר לי שבבית הוריו אי שם בדרום אמריקה המאכל מקובל מאוד לאירוח, הוא פשוט, קליל,

סביצ'ה סלמון עם קדאיף

סביצ'ה סלמון מעושן עם קרקר קדאיף 

במקור סביצ'ה מורכב מדגים חיים, במתכון הזה הכנתי מסלמון מעושן, הוספתי לו פלפל קלוי וקצת בלסמי. קצוות הטעם של חומרים אלו יוצרים טעמים חזקים בפה

סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

הכנת המנה מאוד פשוטה, חולטים את השעועית במים, מסננים ומערבבים עם חרדל, לעומת זאת הוראות ההכנה מפחידות ומלאות באותיות ובמילים, כשמסתכלים על מתכון חשוב לעשות

קיש סלק עם רוטב סלק חמצמץ

את טעם הסלק רכשתי רק בשנים האחרונות, לא גדלתי על סלק, והפעם היחידה שסלק נכנס לאמא שלי למטבח היה רק בפסח, וגם אז המקום שלו

ברוסקטה סלט עוף

תעיפו רגע מבט למתכון, כמה חומרים יש, הביטו למטה יותר ובידקו מה הם הוראות ההכנה, המתכון הזה מכיל המון מרקמים, ועל זה יקום או ייפול

חביתת קדאיף עם שמנת חמוצה

יש כאלו שקוראים למנה ביצה בקן, השערות קדאיף יוצרות את הקן והביצה מייצגת את עצמה, אבל במנה הזאת מסתתרת הפתעה קטנה, גבינה מותכת מתחת הביצה,

ריזוטו גריסי פנינה וסלק

הכנת ריזוטו היא טכניקה מורכבת, רבים נרתעים ממנה, אבל אנסה לפשט אותה. להכנת ריזוטו קלאסי משתמשים באורז עגול מיוחד לריזוטו, כשהרעיון המרכזי הוא החדרה איטית

אורז מוקפץ עם ברוקולי ואצבעות גזר טרי 

השפעת העצם על טעם הבשר

נתח קצבים, מה זה ומה ההבדל בין הדק לעבה

כל מה שצריכים לדעת על לבבות עוף

כל מה שרציתם לדעת על נתח סינטה

כל מה שרציתם לדעת על כבד עוף

פיקנייה קווים לדמותה

ביף ג'רקי קווים לדמותו

כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

סיגר פילו ממולא בצלעות בבישול ארוך ערמונים ואגוזי מלך

גינה חלבית

כבד בטמפורה עם קונפי עגבניות שרי

לזניה בצלחת – שכבות של עלי פסטה, רוטב בשמל, פלפלים קלויים, ועגבניות מבושלות

זוקיני במילוי גבינות 

אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

עלי אורז ממולאים פירה ירקות כתומים

סביצ'ה סלמון מעושן עם קרקר קדאיף 

סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

קיש סלק עם רוטב סלק חמצמץ

כדורי פילה מדומה ממולאים באורז עם צימוקים וקינמון על רוטב חמוציות

בורגול עם בטטה ותערובת פיצוחים, עם עשבי תיבול

ברוסקטה סלט עוף

כבד קצוץ ידנית מהמטבח המודרני, עם קונפיטורת בצל ועגבניות

פילו שקשוקה פלפלים סגור בשטרויזל פסטו

אצבעות מוצרלה מצופות בתוך סלט קינואה

חביתת קדאיף עם שמנת חמוצה

תפוח אדמה וסלק מבושלים ומעושנים עם צ'ימצ'ורי

גרבלקס סלמון בעישון קר עם רוטב סלק

אסאדו מעושן בגלייז סוכר חום עם מנגו מעושן

טבעות סלמון, קרם סלמון, קריספי קינואה, מתבל סלק אפוי עם שום.

פנקייק לחוח עם מוס ערינג, בצל מוחמץ, איולי חזרת, ואבקת סומק.

קיש בולונז אישי עם טוויל קטשופ

מרק שקדים קר, עם שום מטוגן, קריספי רייז, וענבים

מלבי שמנת זיתים, אגוזים מלוחים גרוסים, קוקוס קלוי, קולי פלפלים ועגבניות

כדורי קדאיף במילוי דג במרינדה עם סלט שומר ופקאנים, קרם דלעת צלויה.

תבשיל גרגרי חומוס ותירס עם ביצה קשה וגזר מגורד ליד סלט עגבניות חריף וסומק

קוביות בטטה מבושלות בחצילים קלויים ועשבי תיבול ליד טחינה שום וזעתר.

תבשיל שוארמה ליד ירקות חמוצים בשעה

קרם סלק וקרם גזר עם קוביות גזר וסלק במרינדה בתוספת חמוציות ביין

קציצות עוף מבושלות בציר בצל על גבינת קשיו, סלסה עגבניות, וצנובר קלוי

אדממה מוקפצת עם פלפל חריף עגבניות מיובשות וזיתים, ליד קרם ירקות שורש

קוביות סלמון עטופות בניר אורז מטוגנות, טחינת לימון כבוש, טוויל קצח

מלפפון חמוץ, קוביות לחם, רצועות גזר – בטמפורה, רוטב ראנץ'

ניוקי ברוקולי בטיגון עמוק עם אפונה מוקפצת ורוטב אפונה קרמית

אגס' בנדיקט עם טפנד עגבניות פיקנטי

טריפל ירוקים – מלפפון קריספי, סלט מלפפון וקינואה, נחש גבינת שמנת, רוטב מלפפונים ושמנת

קרפצ'יו סלק ממולא סלמון מעושן, איולי פלפלים קלויים, שמיר, בצל בסומק.

ג'עלה – קציצות בשר, תערובת ג'עלה, איולי סחוג ירוק

ג'חנון עם קציפת חילבה, ביצה ועגבניות מגורדות

עוף בבישול איטי על לחוח תימני עם סחוג זעתר וציר עוף

אטריות אורז מטוגנות עם בקבוקי פומלה ומיקס פירות יבשים.

ריזוטו גריסי פנינה וסלק

תבשיל טונה עם קינואה שחורה ברוטב דלעת

ליקר תותים ביתי מהיר מוגש בתוך מזרקים (כמו שיש בבתי מרקחת)

כדורי כבד עוף עטופים שוקולד על צ'אטני עגבניות ליקופן

מתכון ניוקי א – לה רומנה עם שמנת עגבניות קרה

בטטה מתפוצצת בתנור עם רוטב ריוויון וסולת

דייסת סולת וחמוציות עם גרנולה ביתית

מתכון לעגבניות שרי ממולאות בבשר עם צנוברים ברוטב שום מתוק ורוזמרין

מתכון לניוקי ביתי מוקפץ עם אפונת גינה, ברוקולי, דלעת ערמונים ופסטרמה