אטריות אורז מטוגנות עם בקבוקי פומלה ומיקס פירות יבשים.

לפעמים הרוטב הוא פשוט מיותר, אם תביטו בתמונה שוב תוכלו להבחין שהרוטב כמעט ואינו מורגש, אטריות אורז מגיבות בדיוק כמו שמגיב אורז רגיל שאתם מכירים, כל מה שהוא צריך זה רק סביבה של נוזלים וכבר הוא נכנס לתהליך שבסופו הוא יהיה ראוי לאכילה, במקרה שלנו הנוזלים הם שמן והיות וטמפ' השמן גבוה מטמפ' המים וכך גם המרקם הכימי האטריות הופכות להיות קשות ולא רכות כמו בבישול במים, אבל דווקא במקרה הזה ברגע שיגע בהם נוזלים הם שוב יעברו ריכוך, ובסלט הזה הם נמצאים גם בשביל המרקם הקשה, לכן שילבתי להם נותני טעם משמעותיים שהם ללא נוזלים, הרוטב בסוף נמצא שם רק העצמת טעמים, הפומלה ברגע שהיא מפורקת לבקבוקים קטנים כל ביס בפה של בקבוק כזה נוצר מעין הר געש של חמוציות עם מתיקות, ויחד עם הפירות יבשים מקבלים איזון טעמים מעניין, הנועזים שישלבו פלפל חריף יגלו אוצר של טעמים וניגודים שמחמיאים מאוד לחריף.


חומרים:
• שליש חבילה אטריות אורז
• שמן לטיגון חצי עמוק
• חצי פומלה
• 2 זוקיני ירוק שטוף היטב
• 2 גזר מקולף
• חופן עלי שמיר
• חצי כוס שזיפים מושרים שעה במים חמים
• רבע כוס משמשים מושרים חצי שעה במים חמים
• רבע כוס צימוקים גדולים מושרים חצי שעה במיץ תפוזים
• 1 פלפל חריף קטן פרוס דק (אופציונלי)


רוטב:
• 2 כפות שמן זית
• רבע כוס מיץ תפוזים (מהמיץ השרייה של הצימוקים)
• מעט מלח דק
• 1 שן שום
• כף דבש


אופן ההכנה:
• מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומכניסים לתוך השמן רינג בקוטר רצוי, שוברים כמה יחידות של איטריות אורז, ומכניסים לתוך השמן, ברגע שהאיטריות נוגעות בשמן יהיה פשר להמשיך לדחוף את היתר, בעזרת מלקחיים דוחפים את היתר לשמן, מוציאים כשהכל הופך ללבן, ומעבירים לניר סופג.
• מקלפים פומלה ומפרידים לפלחים, בזהירות מרבית מפרידים את הפומלה לבקבוקים קטנים, נזהרים לא לפוצץ אותם.
• חותכים את הירקות (גזר וזוקיני) בעזרת מקלף ייחודי או מכונה ייחודית שמסלסלת את הירקות.
• סוחטים בעדינות את הפירות יבשים מנוזלי ההשריה (ניתן לשמור את נוזלי ההשריה לשימוש עתידי)
• פורסים את הפירות יבשים לחתיכות שוות.
• מערבבים את כל רכיבי הסלט.


רוטב:
• מעבירים את כל הרכיבים לכלי קטן וגבוה, טוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק.
• בעזרת כפית משקים (השקיה) את הר הסלט בנגיעות קטנות של רוטב.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.