מאמרים

הבשר

השפעת העצם על טעם הבשר

עצם בבשר מוסיף טעם או לא? פוסט ארוך לבעלי יכולת 😉 התחנה הראשונה שיטות בישול כל שיטת בישול מוציאה מהחומר תכונות שונות, לכן התחנה

שף

מיהו שף?

איך הופכים להיות שפים? האם צריך תעודת של שף כדי להיות? והאם יש סט ערכים מדויק שמגדיר את תפקידו של השף

כל מה שרציתם לדעת על נתח סינטה

חדי העין יבחינו שמדובר בפיקנייה ולא בסינטה, אבל מה לא עושים כדי לגרום לכם לעצור רגע ולנסות להבין מה לא בסדר בתמונה, בפנים תוכלו למצוא כם מה שרציתם לדעת על סינטה

ביף ג'רקי לפני ייבוש
הבשר

ביף ג'רקי קווים לדמותו

חטיף בשר מיובש שמגיע אלינו בארצות הברית ומופיעה בשמות וגרסאות שונים באירופה אפריקה ואסיה, במסמך החשוב צירפתי את כל מה שחשוב לדעת על המוצר הזה.

כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

חזה בקר הידוע במספר נתח מספר 3 מורכב משני שרירים שונים, לאחד קוראים פלאט הוא החלק השטוח יותר ורזה, ולשני קוראים פוינט הוא החלק

כיתת לימוד

לימודי טבחות, על הצורך בתעודה מקצועית

האם צריכים לימודי תעודה במקצוע הטבחות, מה חשוב לבחון כשניגשים לבחור בית ספר לטבחות, ועוד על לימודי טבחות, בכתבה ראשונה אני מנסה לעשות סדר בתחום הכל כך מרתק הזה.

ראיון עם צלם האוכל אסף אמברם

אסף אמברם צלם ומומחה לצילום מזון, מעביר סדנאות צילום מזון בתאורה מלאכותית. הסטודיו של אסף אחראי לתמונות במגוון חברות מובילות ולקוחות פרטיים. בנוסף, בסטודיו

נקניקיות אמולסיה

הנקניקיות האלו זוכים לפחות פופולריות, בעיקר בגלל שההכנה שלהם מורכבת מעט, אבל בהכנה נכונה מקבלים מעדן. נקנקיות אמולסיה זה השם המקצועי, השם היותר פופולרי

מותר לעשן

נקניקיות המבוא למתחיל

בנקניקיות, יותר חשוב לדעת כללי יסוד מאשר מתכונים, בהמשך אפשר לאסוף מתכונים ספציפיים של נקניקיות מסוימות כמו מרגז, בדואיות, וכו… כללי יסוד: אחוז שומן

סו וויד

איך לבשל עם סו-וויד

בישול בסו-ויד ( Sous-vide): לפני שנבין מה השיטה הזו כדי לעשות הכרות עם שני המכשירים העיקריים שבהם ניתן לבשל בשיטה הזו ( כמובן שיש

ראיון עם שף לירן בלו

לירן בלו שף ומסעדן, בוגר לימודים בבתי ספר מסביב לעולם, שף ומלווה עסקי מזון ובעלים של מסעדת המקדש שאותו פתח מחדש יחד עם אביו

ראיון עם שף דניאל שליט

שף דניאל שליט בעבר ניהל השף מקומות גדולים בהם – מסעדות הדיקסי והפילדלפיה, מועדון הקצינים של ג׳ירף, מסעדת קיוטו, רשת ריבר, רשת קפה רוטשילד.

7 כללים להכנת סטייק מוצלח - שף ישראל
איך מכינים סטייק

7 כללים לסטייק מוצלח

בחרו את הקצב שלכם –  אל תתפשרו על קצב אמין וטוב, גם אם קראתם את ה"מדריך המלא לבדיקת טריות הבשר" עדיין אתם לא מומחים,

ירושלים של מעלה

איפה עשה שף מאיר אדוני סטאז' ?

שף מאיד אודוני שברשותו נמצאת מסעדת כתית המהוללת, המזללה, ושני מסעדות כשרות חדשות במלון קרלטון, התראיין לtimeout וסיפר מה עבר עליו בסטאז' שעשה כבר

קערת פופקורן ויקפדיה שיתוף - שף ישראל

איך מכינים פופקורן במיקרוגל

לשבת לראות סרט עם פופקורן ביתי, כשכל הבית מריח מהפופקורן, איזה כייף, אז איך מכינים פופקרון ביתי בלי כלי להכנת פום קורן במיקרוגל, כי

תרמומיקס בהכנת מרק- שף ישראל

צבעי מאכל טבעיים להכנה בתרמומיקס

בקבוצת הפייסבוק של חובבי התרמומיקס בארץ התפרסם פוסט מעניין על אפשרות להכנת צבעי מאכל טבעיים בתרמומיקס, מוגש לכם באהבה. לינק להכנת צבעי מאכל טבעיים

תערוכת קולינרי 2013 שף ישראל דודק

תערוכת ישראפוד 2014

בימים שלישי רביעי וחמישי 25-27 בנובמר 2014 מתקיימת תערוכת ישראפוד בגני התערוכה תל אביב. שעות פתיחה: שלישי רביעי בין השעות 12:00- 20:00 חמישי –

תרמומיקס-מכשיר-בישול-שעושה-הכל

בישול מולקולרי

הבישול המולקולרי הוא בהגדרתו בישול עילי, זה כבר לש לשחק עם האוכל אלא לשחק עם הדמיון של בסיס חומרי הגלם, לא עוד לזכור אנטריקוט