בלוג

מתכונים לחגים עם אפשרות להקפאה מוקדמת

סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

הכנת המנה מאוד פשוטה, חולטים את השעועית במים, מסננים ומערבבים עם חרדל, לעומת זאת הוראות ההכנה מפחידות ומלאות באותיות ובמילים, כשמסתכלים על מתכון חשוב

מתכונים לחגים עם אפשרות להקפאה מוקדמת

קיש סלק עם רוטב סלק חמצמץ

את טעם הסלק רכשתי רק בשנים האחרונות, לא גדלתי על סלק, והפעם היחידה שסלק נכנס לאמא שלי למטבח היה רק בפסח, וגם אז המקום

מנות שמכינים יחד בחופש

ברוסקטה סלט עוף

  תעיפו רגע מבט למתכון, כמה חומרים יש, הביטו למטה יותר ובידקו מה הם הוראות ההכנה, המתכון הזה מכיל המון מרקמים, ועל זה יקום

הבשר

השפעת העצם על טעם הבשר

עצם בבשר מוסיף טעם או לא? פוסט ארוך לבעלי יכולת 😉 התחנה הראשונה שיטות בישול כל שיטת בישול מוציאה מהחומר תכונות שונות, לכן התחנה

שף

מיהו שף?

איך הופכים להיות שפים? האם צריך תעודת של שף כדי להיות? והאם יש סט ערכים מדויק שמגדיר את תפקידו של השף

כל מה שרציתם לדעת על נתח סינטה

חדי העין יבחינו שמדובר בפיקנייה ולא בסינטה, אבל מה לא עושים כדי לגרום לכם לעצור רגע ולנסות להבין מה לא בסדר בתמונה, בפנים תוכלו למצוא כם מה שרציתם לדעת על סינטה

כל מה שרציתם לדעת על כבד עוף

כבד עוף הוא מוצר רגיש תברואתית כשרותית וקולינארית. תברואתית הוא מתקלקל מאוד מהר, ויכול לקלקל גם תבשילים אחרים, חשוב לדעת לעבוד איתו נכון כדי

פיקנייה קווים לדמותה

נתח הפיקנייה הפך להיות כל כך נפוץ במטבח הביתי והמקצועי, אבל המידע עליו גם הוא הפך להיות סחיר, כל אחד נותן לו סימנים אחרים,

ביף ג'רקי לפני ייבוש
הבשר

ביף ג'רקי קווים לדמותו

חטיף בשר מיובש שמגיע אלינו בארצות הברית ומופיעה בשמות וגרסאות שונים באירופה אפריקה ואסיה, במסמך החשוב צירפתי את כל מה שחשוב לדעת על המוצר הזה.

כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

חזה בקר הידוע במספר נתח מספר 3 מורכב משני שרירים שונים, לאחד קוראים פלאט הוא החלק השטוח יותר ורזה, ולשני קוראים פוינט הוא החלק

כיתת לימוד

לימודי טבחות, על הצורך בתעודה מקצועית

האם צריכים לימודי תעודה במקצוע הטבחות, מה חשוב לבחון כשניגשים לבחור בית ספר לטבחות, ועוד על לימודי טבחות, בכתבה ראשונה אני מנסה לעשות סדר בתחום הכל כך מרתק הזה.

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

גינה חלבית

אם רק היה אפשר להעביר את הארוחה לתוך הגינה ולאכול את הירקות ישר מהעצים…      במתכון הבא נותנים במה לירקות! הטיפול בירקות הוא

מנה עיקרית

כבד בטמפורה עם קונפי עגבניות שרי

הכבד ידוע כמוצר יקר, רבים לא יודעים מה הופך אותו לכזה, מעניין לדעת, כשמקבלים קילו כבד הוא מצריך ניקוי יסודי, חיתוך כיס המרה שלפעמים

מנת פתיח

זוקיני במילוי גבינות 

את המנה הזאת הייתי מגיש כמנת פתיח, אפשר בליווי של רוטב עדין, נשנושי זוקיני מלאים בטעמים, חשוב להקפיד במתכון על גבינת עיזים, אם אין

ראיון עם צלם האוכל אסף אמברם

אסף אמברם צלם ומומחה לצילום מזון, מעביר סדנאות צילום מזון בתאורה מלאכותית. הסטודיו של אסף אחראי לתמונות במגוון חברות מובילות ולקוחות פרטיים. בנוסף, בסטודיו

נקניקיות אמולסיה

הנקניקיות האלו זוכים לפחות פופולריות, בעיקר בגלל שההכנה שלהם מורכבת מעט, אבל בהכנה נכונה מקבלים מעדן. נקנקיות אמולסיה זה השם המקצועי, השם היותר פופולרי

מותר לעשן

נקניקיות המבוא למתחיל

בנקניקיות, יותר חשוב לדעת כללי יסוד מאשר מתכונים, בהמשך אפשר לאסוף מתכונים ספציפיים של נקניקיות מסוימות כמו מרגז, בדואיות, וכו… כללי יסוד: אחוז שומן

מתכונים קלים של אחרי החגים

אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

  את האמפנדס טעמתי לראשונה אצל חבר דרום אמריקאי, הוא סיפר לי שבבית הוריו אי שם בדרום אמריקה המאכל מקובל מאוד לאירוח, הוא פשוט,

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

עלי אורז ממולאים פירה ירקות כתומים

ניסיתי המון מתכונים עם דפי אורז עד שהגעתי לשיטת העבודה הנכונה בעיני, יש כאלו שאומרים להשרות בקערה כמה דקות – אבל תמיד זה נדבק

סביצ'ה סלמון עם קדאיף
מנה ראשונה

סביצ'ה סלמון מעושן עם קרקר קדאיף 

במקור סביצ'ה מורכב מדגים חיים, במתכון הזה הכנתי מסלמון מעושן, הוספתי לו פלפל קלוי וקצת בלסמי. קצוות הטעם של חומרים אלו יוצרים טעמים חזקים

סו וויד

איך לבשל עם סו-וויד

בישול בסו-ויד ( Sous-vide): לפני שנבין מה השיטה הזו כדי לעשות הכרות עם שני המכשירים העיקריים שבהם ניתן לבשל בשיטה הזו ( כמובן שיש

ראיון עם שף לירן בלו

לירן בלו שף ומסעדן, בוגר לימודים בבתי ספר מסביב לעולם, שף ומלווה עסקי מזון ובעלים של מסעדת המקדש שאותו פתח מחדש יחד עם אביו

ראיון עם שף דניאל שליט

שף דניאל שליט בעבר ניהל השף מקומות גדולים בהם – מסעדות הדיקסי והפילדלפיה, מועדון הקצינים של ג׳ירף, מסעדת קיוטו, רשת ריבר, רשת קפה רוטשילד.

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

אצבעות מוצרלה מצופות בתוך סלט קינואה

אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, במקרה הזה התמונה חוטאת למציאות, התמונה צולמה 10 דקות אחרי שאצבעות המוצרלה יצאו מהטיגון והיות ואנחנו (אני ושושי

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

חביתת קדאיף עם שמנת חמוצה

יש כאלו שקוראים למנה ביצה בקן, השערות קדאיף יוצרות את הקן והביצה מייצגת את עצמה, אבל במנה הזאת מסתתרת הפתעה קטנה, גבינה מותכת מתחת

בופה פיתות לארוחת ערב בשרית

תבשיל שוארמה ליד ירקות חמוצים בשעה

החמצה של ירקות בצורה המסורתית לוקחת כמה ימים, בשלב ראשון מול השמש, אחר כך במקרר, לכל משפחה יש את המתכון המדוייק שהסבתא הביאה איתה