תפוח אדמה וסלק מבושלים ומעושנים עם צ'ימצ'ורי

במתכון הזה יש שילוב בין טיגון לבין אפיה כשהטכניקה היא טיגון בתנור, זו אמנם הגדרה גסה אבל מבחינת התוצאה היא ממש זהה ומבחינה בריאותית היא עדיפה, בשלב הראשון תפוח האדמה עובר ריכוך במים, וקירור בשלב הזה המרקם שלו נעים לאכילה אפילו דומה לפירה, אבל חסר קראנצ'יות, בשלב השני הוא מקבל שכבה פריכה חיצונית על ידי השחמה בחום גבוה התנור, בזמן הזה את כל החום סופגות דפנות התפוח אדמה והופכות לקריספיות ואילו פנים התפוח אדמה נשאר רך ורק מתחמם. 

חומרים:

  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני שטוף היטב
  • ·       4 סלק בגודל בינוני ללא שורש ושטוף היטב
  • ·       2 כפות מלח גס
  • חצי כוס שמן זית מעורב עם קנולה

צ'ימצ'ורי:

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ·       1 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
  • ·       1 פלפל צהוב קצוץ לקוביות קטנות
  • ·       1 עגבנייה ללא גרעינים קצוצה קטן
  • חצי פלפל חריף קצוץ קטן
  • ·       3 שיני שום כתוש
  • ·       3 כפות חומץ
  • ·       3 כפות מיץ לימון
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס שמן קנולה
  • כפית מלח דק

אופן ההכנה:

  • ממלאים שני סירי מים ומנחים בכל אחד כף מלח, לסיר אחד מכניסים תפוחי אדמה, ולשני סלק, מדליקים את האש ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות עד התפוא עד שמתרכך אבל נשאר שלם, ושעה לסלק עד שסכין הננעצת בתוכו יוצאת בקלות.
  • מסננים מהמים ומקררים.
  • צ'ימיצ'ורי – מערבבים את כל החומרים ומניחים לשעתיים ועד 12 שעות במקרר, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מחממים תנור לחום מקסימלי רבע שעה.
  • משמנים תבנית אפייה ומניחים את תפוחי האדמה על התבנית, את הסלק חותכים לרבעים ומניחים גם על התבנית, שופכים את יתרת השמן על הירקות שבתבנית.
  • מכינים קופסת עישון כמו במתכון הראשון, ומכניסים לתנור לצד התבנית של הירקות, אופים 15 דקות עד שמשחים מלמעלה.
  • מוציאים ומעבירים בזהירות לצלחת הגשה, מגישים עם צ'ימצ'ורי.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.