סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

הכנת המנה מאוד פשוטה, חולטים את השעועית במים, מסננים ומערבבים עם חרדל, לעומת זאת הוראות ההכנה מפחידות ומלאות באותיות ובמילים, כשמסתכלים על מתכון חשוב לעשות הפרדה בהוראות ההכנה, כל חלק במתכון מטופל וערוך בצורה שונה, כשמתייחסים לזה כך פתאום זה נהיה הרבה מתכונים שצריך לטפל בהם, המתכון כמובן מתייחס לשעועית קפואה, במידה ויש שימוש בשעועית טרייה, זמן החליטה יהיה משמעותי הרבה  יותר על מנת שהשעועית תגיע למצב שהיא אכילה אבל כבר לא הופכת למסללאה …

הקפאה – מגלגלים את הסיגרים, מורחים בשמן ומקפיאים, סו

חומרים:

  • 300 גר' שעועית ירוקה קפואה מופשרת
  • כף מלח לחליטת השעועית
  • ·        2 כפות חרדל דיז'ון
  • כף חרדל חלק
  • ·        1 שן שום כתושה
  • קורט מלח גס
  • כפית מלח גס לפיזור מלמעלה
  • ·        8 דפי פילו
  • חצי כוס שמן
  • ·        100 גר' אפונה קלוייה
  • ·        1 ביצה

אופן ההכנה:

  • מרתיחים סיר עם מים חמים וכף מלח, ומכינים קערה עם מים קרים וקוביות קרח בתוכה.
  • כשהמים רותחים מכניסים את השעועית ל2 דקות, מוציאים מהמים היישר לקערת מי קרח, ממתינים חמש דקות לקירור מלא ומסננים, מייבשים מעט את השעועית בעזרת מגבת.
  • מערבבים שני סוגי חרדל עם קורט מלח גס ושן שום כתושה, מעבירים את השעועית היבשה לתוך קערת החרדל ומערבבים בעדינות את שכל השעועית עטופה בחרדל.
  • מניחים על משטח העבודה עלה פילו ומברישים בשמן, מניחים עלי עלה נוסף ומברישים שום בשמן.
  • מסדרים את שני שורות של שעועית על עלה הפילו במרחק אצבע מהקצה, סידור השעועית מתבצע כך שכל שעועית נוגע ברגל של השעועית שמלפניו כאילו יש 2 שורות של שעועית ארוכה לכל אורך עלה הפילו.
  • מגלגלים צמוד את עלי הפילו על השעועית וממשיכים עוד סיבוב אחד, בעזרת סכין חותכים לכל אורך עלה הפילו, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשחיבור הבצקים נמצא מתחתיו..
  • טורפים ביצה עם מעט שמן, ומורחים את עלי הסיגרים בביצה, מפזרים מעל מלח גס.
  • אופים 25 דקות עד שמשחים.
  • הגשה – חוצים כל סיגר לחצי ובונים מגדל, מסדרים "קישוט מעלים כלשהם בתוך המגדל".

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.