קוביות סלמון עטופות בניר אורז מטוגנות, טחינת לימון כבוש, טוויל קצח

דף אורז הוא מוצר מעניין שמתנהג שונה בהתאם לכל סביבה, הוא מגיעה יבש בחבילה, כדי לאכול אותו הוא צריך לגעת בנוזל כלשהוא, הרגע שנגע בנוזל כמו מים הוא מתחיל תהליך ריכוך והופך לקשה יותר לעבודה, יש שאוהבים אותו ממש ככה אחרי ריכוך, ויש (כמוני) שאוהבים את דפי האורז רק אחרי עיבוד משני כמו אפייה או טיגון, הבעיה שהוא עלול להתייבש או להידבק היות והוא לח, לכן הטיגון פה מתבצעה בשמן חצי עמוק ובכל שלב בודקים שהוא לא נסחף לקרקעית ונדבק, באפייה חשוב לשמן מעט מלמעלה כדי שישמור על קריספיות

חומרים:

קוביות סלמון

  • 300 גר' סלמון ללא עור, חתוך לקוביות
  • ·       10 דפי אורז
  • כוס רוטב פסטו
  • מעט מלח גס
  • שמן לטיגון חצי עמוק

טחינת לימון כבוש:

  • חצי כוס טחינה
  • ·       5 כפות לימון כבוש
  • רבע כוס מי קרח
  • קורט מלח דק

טוויל קצח:

  • חצי כוס קצח
  • ·       1 חלבון
  • ·       2 כפות שמן
  • ·       3 כפות קמח
  • חצי כפית מלח דק
  • כפית סוכר

אופן ההכנה:

  • משרים דפי אורז בתוך קערת מים דקה, מוציאים ומניחים על משטח עבודה.
  • מניחים המרכז העלה כף גדושה רוטב פסטו, ואת הסלמון על הרוטב פסטו, מפזרים מעט מלח גס.
  • מקפלים את עלה האורז כמו מעטפה.
  • מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את משני צדדים עד השחמה קלה.
  • טחינת לימון כבוש – מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מים במידת הצורך (המטרה, לקבל טחינה ממש סמיכה)
  • טוויל קצח – מערבבים את כל החומרים לבלילה כבדה.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפייה.
  • מורחים שכבה דקה אחידה של בלילה על התבנית, אופים 8-10 דקות עד השחמה קלה, מוציאים ומקררים, שוברים לחתיכות בגודל רצוי.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.