ניוקי א-לה רומנה שף ישראל דודק, צילום וסטיילינג: שושי סירקיס, פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה'

מתכון ניוקי א – לה רומנה עם שמנת עגבניות קרה

ברומא התנהג כרומאי, טוב אולי לא באמת רומאי… אחרי הכל אצלנו בימי חמישי אוכלים או חלבי או חמין, כל העדות ובכל הנוסחים, אבל ברומא בימי חמישי זה היום של הניוקי א – לה רומנה, ניוקי נימוח שעושים עם גבינה מקומית שניקראת גרויה. לרוב הניוקי עשויים מתפוח אדמה ויש להם מרקם שבין בצק לפירה, המתכון שלנו הוא ניוקי עם סולת שנותנת למנה מרקם שונה, מה גם שזה אפוי ולא מטוגן…

חומרים:

לניוקי א – לה רומנה:

  • 1 ליטר חלב
  • 1.3/4 כוסות סולת
  • 50 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • 100 גר' גבינת ברי חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • כפית מלח

לציפוי הניוקי:

  • 50 גרם חמאה
  • חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת (או גבינה צהובה מגורדת דק)

שמנת עגבניות קרה:

  • 2 שמנת חמוצה מסוננת בבד חיתול שעתיים
  • 5 עגבניות גדולות בשלות
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט פלפל שחור דק

אופן ההכנה:

ניוקי:

  • מביאים לרתיחה חלב, ומוסיפים סולת תוך כדי ערבוב כדי שלא יווצרו גושים.
  • ממשיכים לערבב ולבשל עד שכל הסולת נבלעת בנוזל והופכת לעיסה סמיכה.
  • מתבלים במלח ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
  • מוסיפים את את גבינת הברי ומערבבים.
  • מעבירים לתבנית שטוחה ומשטחים לגובה הרצוי ומצננים.
  • קורצים את הגודל הרצוי.
  • מסדרים על תבנית בצורת רעפים (אחד עולה על השני בחלקו).
  • שופכים מלמעלה על הכל חמאה מומסת.
  • מפזרים את הפרמז'ן.
  • מכניסים לתנור לאפייה שחומם מראש על 180 מעלות למשך עשרים דקות.
  • מגישים חם עם רוטב קר.

רוטב שמנת עגבניות קרה:

  • מגרדים בפומפיה את העגבניות ומסננים.
  • מוסיפים שום ומתבלים.
  • מערבבים עם השמנת.
  • שופכים בעת ההגשה על הניוקי.

צילום וסטיילינג: שושי סירקיס                                                                                                                                               פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה'

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.