בלוג

קינוח-ממתק-מנגו
מתכון פשוט וקל

מתכון ממתק מוס בשני צבעים

מוס מנגו ושוקולד לבן מוס מנגו: 1 מנגו גדול מתוק ובשל, מקולף 2 כפות ג'לטין מעט מים. אופן ההכנה: מכניסים את המנגו למעבד מזון

רול טורטייה עם בלסמי דובדבנים
מנת פתיח

רול טורטייה וסלמון מעושן

מנת פתיח של רול טורטיה וסלמון מעושן עם בלסמי דובדבנים ועגבניות קונפי. רול טורטיה: למרוח על הטורטיה מעט רוטב פסטו, במרכז לפזר מעט בצל

מוס תפוח בדבש עם תפוח בקרמל

מוס תפוחים עם פלחי תפוחים במייפל

מוס תפוחים טוחנים 4 תפוחיים אדומיים נקיים מגריעינם וקליפות (עדיף בתרמומיקס) ביחד עם כוס מים, מעבירים לסיר מוספים חצי כוס סוכר, ומביאים לרתיחה, בקערה

חזה עוף וירקות כתומים- שף ישראל
מנה עיקרית

מתכון לחזה עוף וירקות כתומים

מתכון לחזה עוף וירקות כתומים: מצרכים: 1/2 דלורית 2 בטטה קולורבי קישוא גזר 1-2 חזות עוף אופן ההכנה: לחתוך בסלייסר את הירקות לפרוסות דקות.

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

גינה חלבית

אם רק היה אפשר להעביר את הארוחה לתוך הגינה ולאכול את הירקות ישר מהעצים…      במתכון הבא נותנים במה לירקות! הטיפול בירקות הוא

מנה עיקרית

כבד בטמפורה עם קונפי עגבניות שרי

הכבד ידוע כמוצר יקר, רבים לא יודעים מה הופך אותו לכזה, מעניין לדעת, כשמקבלים קילו כבד הוא מצריך ניקוי יסודי, חיתוך כיס המרה שלפעמים

מנת פתיח

זוקיני במילוי גבינות 

את המנה הזאת הייתי מגיש כמנת פתיח, אפשר בליווי של רוטב עדין, נשנושי זוקיני מלאים בטעמים, חשוב להקפיד במתכון על גבינת עיזים, אם אין

ראיון עם צלם האוכל אסף אמברם

אסף אמברם צלם ומומחה לצילום מזון, מעביר סדנאות צילום מזון בתאורה מלאכותית. הסטודיו של אסף אחראי לתמונות במגוון חברות מובילות ולקוחות פרטיים. בנוסף, בסטודיו

נקניקיות אמולסיה

הנקניקיות האלו זוכים לפחות פופולריות, בעיקר בגלל שההכנה שלהם מורכבת מעט, אבל בהכנה נכונה מקבלים מעדן. נקנקיות אמולסיה זה השם המקצועי, השם היותר פופולרי

מותר לעשן

נקניקיות המבוא למתחיל

בנקניקיות, יותר חשוב לדעת כללי יסוד מאשר מתכונים, בהמשך אפשר לאסוף מתכונים ספציפיים של נקניקיות מסוימות כמו מרגז, בדואיות, וכו… כללי יסוד: אחוז שומן

מתכונים קלים של אחרי החגים

אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

  את האמפנדס טעמתי לראשונה אצל חבר דרום אמריקאי, הוא סיפר לי שבבית הוריו אי שם בדרום אמריקה המאכל מקובל מאוד לאירוח, הוא פשוט,

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

עלי אורז ממולאים פירה ירקות כתומים

ניסיתי המון מתכונים עם דפי אורז עד שהגעתי לשיטת העבודה הנכונה בעיני, יש כאלו שאומרים להשרות בקערה כמה דקות – אבל תמיד זה נדבק

סביצ'ה סלמון עם קדאיף
מנה ראשונה

סביצ'ה סלמון מעושן עם קרקר קדאיף 

במקור סביצ'ה מורכב מדגים חיים, במתכון הזה הכנתי מסלמון מעושן, הוספתי לו פלפל קלוי וקצת בלסמי. קצוות הטעם של חומרים אלו יוצרים טעמים חזקים

סו וויד

איך לבשל עם סו-וויד

בישול בסוו וויד ( Sous-vide): לפני שנבין מה השיטה הזו כדי לעשות הכרות עם שני המכשירים העיקריים שבהם ניתן לבשל בשיטה הזו ( כמובן

ראיון עם שף לירן בלו

לירן בלו שף ומסעדן, בוגר לימודים בבתי ספר מסביב לעולם, שף ומלווה עסקי מזון ובעלים של מסעדת המקדש שאותו פתח מחדש יחד עם אביו

ראיון עם שף דניאל שליט

שף דניאל שליט בעבר ניהל השף מקומות גדולים בהם – מסעדות הדיקסי והפילדלפיה, מועדון הקצינים של ג׳ירף, מסעדת קיוטו, רשת ריבר, רשת קפה רוטשילד.

מתכונים לחגים עם אפשרות להקפאה מוקדמת

סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

הכנת המנה מאוד פשוטה, חולטים את השעועית במים, מסננים ומערבבים עם חרדל, לעומת זאת הוראות ההכנה מפחידות ומלאות באותיות ובמילים, כשמסתכלים על מתכון חשוב

מתכונים לחגים עם אפשרות להקפאה מוקדמת

קיש סלק עם רוטב סלק חמצמץ

את טעם הסלק רכשתי רק בשנים האחרונות, לא גדלתי על סלק, והפעם היחידה שסלק נכנס לאמא שלי למטבח היה רק בפסח, וגם אז המקום

מנות שמכינים יחד בחופש

ברוסקטה סלט עוף

תעיפו רגע מבט למתכון, כמה חומרים יש, הביטו למטה יותר ובידקו מה הם הוראות ההכנה, המתכון הזה מכיל המון מרקמים, ועל זה יקום או

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

אצבעות מוצרלה מצופות בתוך סלט קינואה

אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, במקרה הזה התמונה חוטאת למציאות, התמונה צולמה 10 דקות אחרי שאצבעות המוצרלה יצאו מהטיגון והיות ואנחנו (אני ושושי

ארוחת בוקר מאוחרת לימי החופש

חביתת קדאיף עם שמנת חמוצה

יש כאלו שקוראים למנה ביצה בקן, השערות קדאיף יוצרות את הקן והביצה מייצגת את עצמה, אבל במנה הזאת מסתתרת הפתעה קטנה, גבינה מותכת מתחת

בופה פיתות לארוחת ערב בשרית

תבשיל שוארמה ליד ירקות חמוצים בשעה

החמצה של ירקות בצורה המסורתית לוקחת כמה ימים, בשלב ראשון מול השמש, אחר כך במקרר, לכל משפחה יש את המתכון המדוייק שהסבתא הביאה איתה

מנות חורף

ריזוטו גריסי פנינה וסלק

הכנת ריזוטו היא טכניקה מורכבת, רבים נרתעים ממנה, אבל אנסה לפשט אותה. להכנת ריזוטו קלאסי משתמשים באורז עגול מיוחד לריזוטו, כשהרעיון המרכזי הוא החדרה

7 כללים להכנת סטייק מוצלח - שף ישראל
איך מכינים סטייק

7 כללים לסטייק מוצלח

בחרו את הקצב שלכם –  אל תתפשרו על קצב אמין וטוב, גם אם קראתם את ה"מדריך המלא לבדיקת טריות הבשר" עדיין אתם לא מומחים,

נקניקיות וספגטי בסיר אחד שף ישראל דודק, צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, פורסם במגזין החורף של 'טעימות'- מגזין המזון מבית 'משפחה'
מתכוני אוכל לילדים

מתכון לנקניקיות וספגטי בסיר אחד

יש ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, בטח לא בצל, ורוטב העגבניות מבחינתם הוא רסק מהול במים. במתכון הזה הרוטב מכיל מרכיבים שונים, כך שנכיר