
אורז מוקפץ עם ברוקולי ואצבעות גזר טרי
על פניו המתכון נראה פשוט מאוד, אורז עם ירקות, הייחודיות במתכון זה מידת העשייה של הירקות, הברוקולי רק עובר הקפצה קלה, והגזר נכנס טרי לתוך
על פניו המתכון נראה פשוט מאוד, אורז עם ירקות, הייחודיות במתכון זה מידת העשייה של הירקות, הברוקולי רק עובר הקפצה קלה, והגזר נכנס טרי לתוך
את האמפנדס טעמתי לראשונה אצל חבר דרום אמריקאי, הוא סיפר לי שבבית הוריו אי שם בדרום אמריקה המאכל מקובל מאוד לאירוח, הוא פשוט, קליל,
ניסיתי המון מתכונים עם דפי אורז עד שהגעתי לשיטת העבודה הנכונה בעיני, יש כאלו שאומרים להשרות בקערה כמה דקות – אבל תמיד זה נדבק אחד
במקור סביצ'ה מורכב מדגים חיים, במתכון הזה הכנתי מסלמון מעושן, הוספתי לו פלפל קלוי וקצת בלסמי. קצוות הטעם של חומרים אלו יוצרים טעמים חזקים בפה
הכנת המנה מאוד פשוטה, חולטים את השעועית במים, מסננים ומערבבים עם חרדל, לעומת זאת הוראות ההכנה מפחידות ומלאות באותיות ובמילים, כשמסתכלים על מתכון חשוב לעשות
את טעם הסלק רכשתי רק בשנים האחרונות, לא גדלתי על סלק, והפעם היחידה שסלק נכנס לאמא שלי למטבח היה רק בפסח, וגם אז המקום שלו
גם במתכון הזה תוכלו לשים לב שאין איזה רוטב או תיבול שמאחד את הכל, זה אפילו מעט יבש בהגדרה, אך בעייני זה הייחודיות של המנה,
במתכון הזה יש שילוב בין טיגון לבין אפיה כשהטכניקה היא טיגון בתנור, זו אמנם הגדרה גסה אבל מבחינת התוצאה היא ממש זהה ומבחינה בריאותית היא
גם גרבלקס זו שיטת בישול ואני ייחד לה טור בהמשך, אבל מה עוד אפשר לעשות עם גרבלקס – הדרך הכי נכונה לשמור גרבלקס לאורך זמן,
חשוב לעקוב אחרי המתכון, בשלב אחד במתכון קורצים מהסלמון חישוקים, ובשלב השני אופים את שאריות הדג ועושים ממנו מוס, לכן חשוב להתחיל עם נתח דג
ערינג תמיד מחזיר אותי לילדות, לסעודה שלישית בשטיבל עם חלה שנשארה משבת, או לארוחות בשמחת תורה עם קרקרים למיניהם, החלטתי להתבגר יחד עם הזיכרון, את
כשאני מתארח אצל אנשים הם קודם מכל מתנצלים שהואכל שלהם לא מספיק לי בגלל שאני שף, אז אני חייב להגיד שוב, אני לא מגיע לבקר
מאחורי הקלעים של המנה: את המנה צילמנו ישר אחרי החגים הזמנתי דניס ולא היה, אז התפשרתי על מושט, מתברר שלא טעיתי השילוב עם המושט היה
אם תשימו לב המנה הזאת מורכבת משלושה פרודוקטים שונים, בראשון יש את התבשיל אחר כך הסלטון של הביצה והגזר, ובסוף את הסלט עגבניות החריף, יש
התבשיל של החצילים קלויים או בסיס נהדר למבחר מנות, במקרה הזה שילבתי בו קוביות בטטה, כי חיפשתי מנה שהיא לא בשרית ויכולה להשביע, אבל באותה
מנה של מרקמים, מי מקוראי הטור כבר שמו לב שאני שם דגש גדול על מרקמים, בעיניי מנה נכונה מורכבת משילוב של מרקמים וטעמים, זה משפיע
אדממה זה ירק שאין לו מספיק יחסי ציבור טובים, כדי לחדד את ההבנה נתחיל מהתחלה, אדממה זה כינוי שמגיע מהמטבח היפני, השם המקורי שלו זה
דף אורז הוא מוצר מעניין שמתנהג שונה בהתאם לכל סביבה, הוא מגיעה יבש בחבילה, כדי לאכול אותו הוא צריך לגעת בנוזל כלשהוא, הרגע שנגע בנוזל
פעם ראשונה ששמעתי על מלפפון חמוץ בטמפורה, הרמתי גבות, כשיום אחד נשאר לי מעט טמפורה ניסיתי כמה חתיכות והופתעתי בגדול, החמיצות יחד הפריכות של הטמפורה
המושג קרפצ'יו גנוב מעולם הבשר, אך הכוונה נשארת אותו בר, צורת חיתוך דקיקה שמסייעת לאכול את המוצר גם ללא בישול ארוך, במתכון הנוכחי הסלק מקבל
לפעמים הרוטב הוא פשוט מיותר, אם תביטו בתמונה שוב תוכלו להבחין שהרוטב כמעט ואינו מורגש, אטריות אורז מגיבות בדיוק כמו שמגיב אורז רגיל שאתם מכירים,
הכנת ריזוטו היא טכניקה מורכבת, רבים נרתעים ממנה, אבל אנסה לפשט אותה. להכנת ריזוטו קלאסי משתמשים באורז עגול מיוחד לריזוטו, כשהרעיון המרכזי הוא החדרה איטית
לקינואה אין יחסי ציבור מספיק טובים, זה ממש מפוספס, מבחינתי היא חומר גלם לעבודה, כייף ליצור איתה דברים, היא מתמסרת בקלות למגוון רחב של חומרי
לא כל משלוח מושקע מצריך עמידה במטבח שעות, אפשר פשוט לשחק באריזת המשלוח ולהביא משלוח יצירתי כזה שיעלה חיוך על פני המקבל. המתכון הבא הוא
מתכון למנה טבעונית קלה להכנה, ממוצרים זמינים וטעימה מאוד למי שלא אוכל בשר. מצרכים: לקטניות: 1 כוס עדשים שחורות מושרות יממה במים חמים לטופו: 250
תבשיל דג חם ומחמם, קל להכנה, המתאים לימות החורף הקרים וגם כדג לסעודת ליל שבת. מתכון ל-6 מנות.
הקיש משלב בין מנת דג לפשטידת אפונה טעימה במיוחד. אפשר גם להכין את המתכון כקישים אישיים ולהגיש לכל אחד מנה אישית. מתכון מיוחד וטעים שיכול
רובינו הגדול אוכלים דג בליל שבת ואין על זה ויכוח, משום מה נוצר מנהג כזה שכבר עובר בדורות-לאכול דג בערב שבת. ולרוב אנחנו נצמדים לאותו
את עוגת היער השחור כולם מכירים, היא אחת מעוגות השכבות הכי נפוצות. זהו מתכון של שכבות עוגת שוקולד עם קצפת, אוכמניות באמצע, ודובדבנים מלמעלה. בפוסט
הסינים ידועים כאנשים יותר בריאים מהרבה אוכלוסיות מסביב העולם, אחת הסיבות היא שהאוכל שלהם הוא קליל מאוד, דפי אורז זה אחד הדוגמאות הטובות. דפי אורז
נתתחיל בשאלה מה ההבדל בין דג מרוקאי לחריימה? בלי נגיעות אישיות אני יכול להגיד שאין הבדל בטעם זה תלוי מי המכין, מסוג המאכלים המסורתיים ששום
ברוקולי הוא ירק בעל ערך תזונתי גבוהה במיוחד, הוא מלא בויטמין c ובעוד ויטמנים כאלו ואחרים, על מנת לשמור על רוב תכונותיו הבריאים, יש צורך
קינוח רושם של פירות טריים מוגשים על קרם פטיסייר פרווה ורוטב מנגו תפוז. אם שמתם לב, הטרנד שכבש את הארץ בשנה האחרונה, זה קינוחי כוסות,
סלט עדשים שחורות. בסלט הזה כל ירק מקבל טיפול וחיתוך נפרד ורק בסוף הם כולם מתאחדים יחד להרומניה מושלמת, מתכון ממולץ. רשימת קניות: 200 גר'
מוס מנגו ושוקולד לבן מוס מנגו: 1 מנגו גדול מתוק ובשל, מקולף 2 כפות ג'לטין מעט מים. אופן ההכנה: מכניסים את המנגו למעבד מזון הכי
מנת פתיח של רול טורטיה וסלמון מעושן עם בלסמי דובדבנים ועגבניות קונפי. רול טורטיה: למרוח על הטורטיה מעט רוטב פסטו, במרכז לפזר מעט בצל ירוק
מצרכים: 1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 2-3 כפות שמן זית מלח פלפל גרוס בצל סגול חופן כוסברה לרוטב: 2 כפיות מים 4 כפיות חרדל
מצרכים: 1/2 2כוסות אורז 5 כוסות מים 2 כוסות עדשים אדומות שרויות במים במשך שעה מסוננות 1 ענף כרישה חופן פטרוזיליה קצוצה כמון, מלח, כורכום
מצרכים: 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם) כפית אבקת אפיה כפית סודה לשתיה 4 כפיות קינמון 1/2 כפית מלח 1 כוס שמן 1 כוס דבש
מצרכים ל30 לחמניות קטנות: 1/2 3 קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר לבן 1/2 כף מלח 1 כוס מים 1 ביצה גדולה 1/3
מצרכים: 400 גרם שוקולד מריר 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה או שמנת צמחית 30 גרם חמאה מומסת או מרגרינה מומסת 4 ביצים 4 חלמונים 2
הצ'ורבה יושב על קטוגריה בין מרק לבין תבשיל, אפשר לקרוא לו מרק עגבניות רומני אך שונה מזה האשכנזי מכיוון שמכיל רסק עגבניות ועישבי טיבול. מצרכים:
אז מי מאיתנו לא מנקה את הבית לפסח , יש כמובן את האוזני המן שנשארו מפורים , שאריות העוגה משבת , ועוד עוגיות שהשארנו בפריזר
זה לא משנה כמה פעמים כבר העברתי את הסדנא, כל פעם מחדש לפני שאני פותח את הסדנא, אני רועד, פשוט פוחד. אני יודע שהמתכונים טובים,
אני אוהב בצקים, כל הסוגים, לרדד, ללוש, לשחק בכל מיני צורות, זה בעצם פינת המשחקים של המבוגרים. לפני שבע שנים בערך, כשניהלתי חנות פיצה בדרום,
כל שמתרחבת המודעות בארץ לאכול בריא, כך יש יותר נגישות ומבצעים לאוכל בריא, לפני שנה בערך מיקי חיימוביץ התחילה עם פרויקט שנקרא " שני צמחוני