הצ'ורבה יושב על קטוגריה בין מרק לבין תבשיל, אפשר לקרוא לו מרק עגבניות רומני אך שונה מזה האשכנזי מכיוון שמכיל רסק עגבניות ועישבי טיבול.
מצרכים:
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות קמח
- 6 עגבניות חתוכות לקוביות
- צרור פטרוזיליה
- 10 כוסות מים
- 1/2 כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס אורז מבושל
- 1 כף אבקת מרק
- מלח
- פפריקה מתוקה
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך די בחישה.
מוסיפים את השמן, 6 העגבניות החתוכות, צרור הפטרוזיליה והמים ומבשלים חצי שעה.
לאחר הבישול מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק, המלח, הפפריקה המתוקה והסוכר ולבסוף את האורז.