סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

הכנת המנה מאוד פשוטה, חולטים את השעועית במים, מסננים ומערבבים עם חרדל, לעומת זאת הוראות ההכנה מפחידות ומלאות באותיות ובמילים, כשמסתכלים על מתכון חשוב לעשות

קיש סלק עם רוטב סלק חמצמץ

את טעם הסלק רכשתי רק בשנים האחרונות, לא גדלתי על סלק, והפעם היחידה שסלק נכנס לאמא שלי למטבח היה רק בפסח, וגם אז המקום שלו

ברוסקטה סלט עוף

תעיפו רגע מבט למתכון, כמה חומרים יש, הביטו למטה יותר ובידקו מה הם הוראות ההכנה, המתכון הזה מכיל המון מרקמים, ועל זה יקום או ייפול

השפעת העצם על טעם הבשר

עצם בבשר מוסיף טעם או לא? פוסט ארוך לבעלי יכולת 😉 התחנה הראשונה שיטות בישול כל שיטת בישול מוציאה מהחומר תכונות שונות, לכן התחנה הראשונה

מיהו שף?

איך הופכים להיות שפים? האם צריך תעודת של שף כדי להיות? והאם יש סט ערכים מדויק שמגדיר את תפקידו של השף

כל מה שרציתם לדעת על נתח סינטה

חדי העין יבחינו שמדובר בפיקנייה ולא בסינטה, אבל מה לא עושים כדי לגרום לכם לעצור רגע ולנסות להבין מה לא בסדר בתמונה, בפנים תוכלו למצוא כם מה שרציתם לדעת על סינטה

כל מה שרציתם לדעת על כבד עוף

כבד עוף הוא מוצר רגיש תברואתית כשרותית וקולינארית. תברואתית הוא מתקלקל מאוד מהר, ויכול לקלקל גם תבשילים אחרים, חשוב לדעת לעבוד איתו נכון כדי שישרוד

פיקנייה קווים לדמותה

נתח הפיקנייה הפך להיות כל כך נפוץ במטבח הביתי והמקצועי, אבל המידע עליו גם הוא הפך להיות סחיר, כל אחד נותן לו סימנים אחרים, טמפ'

ביף ג'רקי לפני ייבוש

ביף ג'רקי קווים לדמותו

חטיף בשר מיובש שמגיע אלינו בארצות הברית ומופיעה בשמות וגרסאות שונים באירופה אפריקה ואסיה, במסמך החשוב צירפתי את כל מה שחשוב לדעת על המוצר הזה.

כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

חזה בקר הידוע במספר נתח מספר 3 מורכב משני שרירים שונים, לאחד קוראים פלאט הוא החלק השטוח יותר ורזה, ולשני קוראים פוינט הוא החלק העבה

כיתת לימוד

לימודי טבחות, על הצורך בתעודה מקצועית

האם צריכים לימודי תעודה במקצוע הטבחות, מה חשוב לבחון כשניגשים לבחור בית ספר לטבחות, ועוד על לימודי טבחות, בכתבה ראשונה אני מנסה לעשות סדר בתחום הכל כך מרתק הזה.

גינה חלבית

אם רק היה אפשר להעביר את הארוחה לתוך הגינה ולאכול את הירקות ישר מהעצים…    במתכון הבא נותנים במה לירקות! הטיפול בירקות הוא מינימלי, צלייה

זוקיני במילוי גבינות 

את המנה הזאת הייתי מגיש כמנת פתיח, אפשר בליווי של רוטב עדין, נשנושי זוקיני מלאים בטעמים, חשוב להקפיד במתכון על גבינת עיזים, אם אין פרומעז

ראיון עם צלם האוכל אסף אמברם

אסף אמברם צלם ומומחה לצילום מזון, מעביר סדנאות צילום מזון בתאורה מלאכותית. הסטודיו של אסף אחראי לתמונות במגוון חברות מובילות ולקוחות פרטיים. בנוסף, בסטודיו גם

נקניקיות אמולסיה

הנקניקיות האלו זוכים לפחות פופולריות, בעיקר בגלל שההכנה שלהם מורכבת מעט, אבל בהכנה נכונה מקבלים מעדן. נקנקיות אמולסיה זה השם המקצועי, השם היותר פופולרי שלהם,

נקניקיות המבוא למתחיל

בנקניקיות, יותר חשוב לדעת כללי יסוד מאשר מתכונים, בהמשך אפשר לאסוף מתכונים ספציפיים של נקניקיות מסוימות כמו מרגז, בדואיות, וכו… כללי יסוד: אחוז שומן שאינו

אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

  את האמפנדס טעמתי לראשונה אצל חבר דרום אמריקאי, הוא סיפר לי שבבית הוריו אי שם בדרום אמריקה המאכל מקובל מאוד לאירוח, הוא פשוט, קליל,

סביצ'ה סלמון עם קדאיף

סביצ'ה סלמון מעושן עם קרקר קדאיף 

במקור סביצ'ה מורכב מדגים חיים, במתכון הזה הכנתי מסלמון מעושן, הוספתי לו פלפל קלוי וקצת בלסמי. קצוות הטעם של חומרים אלו יוצרים טעמים חזקים בפה

איך לבשל עם סו-וויד

בישול בסו-ויד ( Sous-vide): לפני שנבין מה השיטה הזו כדי לעשות הכרות עם שני המכשירים העיקריים שבהם ניתן לבשל בשיטה הזו ( כמובן שיש כל

ראיון עם שף לירן בלו

לירן בלו שף ומסעדן, בוגר לימודים בבתי ספר מסביב לעולם, שף ומלווה עסקי מזון ובעלים של מסעדת המקדש שאותו פתח מחדש יחד עם אביו בכשרות

ראיון עם שף דניאל שליט

שף דניאל שליט בעבר ניהל השף מקומות גדולים בהם – מסעדות הדיקסי והפילדלפיה, מועדון הקצינים של ג׳ירף, מסעדת קיוטו, רשת ריבר, רשת קפה רוטשילד. כיום

חביתת קדאיף עם שמנת חמוצה

יש כאלו שקוראים למנה ביצה בקן, השערות קדאיף יוצרות את הקן והביצה מייצגת את עצמה, אבל במנה הזאת מסתתרת הפתעה קטנה, גבינה מותכת מתחת הביצה,

סיגר שעועית ירוקה בחרדל דיזון

קיש סלק עם רוטב סלק חמצמץ

כדורי פילה מדומה ממולאים באורז עם צימוקים וקינמון על רוטב חמוציות

ברוסקטה סלט עוף

פילו שקשוקה פלפלים סגור בשטרויזל פסטו

תפוח אדמה וסלק מבושלים ומעושנים עם צ'ימצ'ורי

גרבלקס סלמון בעישון קר עם רוטב סלק

אסאדו מעושן בגלייז סוכר חום עם מנגו מעושן

טבעות סלמון, קרם סלמון, קריספי קינואה, מתבל סלק אפוי עם שום.

פנקייק לחוח עם מוס ערינג, בצל מוחמץ, איולי חזרת, ואבקת סומק.

קיש בולונז אישי עם טוויל קטשופ

מלבי שמנת זיתים, אגוזים מלוחים גרוסים, קוקוס קלוי, קולי פלפלים ועגבניות

קציצות עוף מבושלות בציר בצל על גבינת קשיו, סלסה עגבניות, וצנובר קלוי

אדממה מוקפצת עם פלפל חריף עגבניות מיובשות וזיתים, ליד קרם ירקות שורש

קרפצ'יו סלק ממולא סלמון מעושן, איולי פלפלים קלויים, שמיר, בצל בסומק.

ג'עלה – קציצות בשר, תערובת ג'עלה, איולי סחוג ירוק

אורז מוקפץ עם ברוקולי ואצבעות גזר טרי 

השפעת העצם על טעם הבשר

נתח קצבים, מה זה ומה ההבדל בין הדק לעבה

כל מה שצריכים לדעת על לבבות עוף

כל מה שרציתם לדעת על נתח סינטה

כל מה שרציתם לדעת על כבד עוף

פיקנייה קווים לדמותה

ביף ג'רקי קווים לדמותו

כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

סיגר פילו ממולא בצלעות בבישול ארוך ערמונים ואגוזי מלך

לימודי טבחות, על הצורך בתעודה מקצועית

איך משתמשים במכונת וואקום עבור בישול בסו וויד

גינה חלבית

כבד בטמפורה עם קונפי עגבניות שרי

לזניה בצלחת – שכבות של עלי פסטה, רוטב בשמל, פלפלים קלויים, ועגבניות מבושלות

זוקיני במילוי גבינות 

ראיון עם צלם האוכל אסף אמברם

נקניקיות אמולסיה

נקניקיות המבוא למתחיל

אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

עלי אורז ממולאים פירה ירקות כתומים

סביצ'ה סלמון מעושן עם קרקר קדאיף 

איך לבשל עם סו-וויד

ראיון עם שף לירן בלו

ראיון עם שף דניאל שליט

ראיון מרתק עם איתי נוי מגדל בקר ישראלי

בורגול עם בטטה ותערובת פיצוחים, עם עשבי תיבול

כבד קצוץ ידנית מהמטבח המודרני, עם קונפיטורת בצל ועגבניות

אצבעות מוצרלה מצופות בתוך סלט קינואה

חביתת קדאיף עם שמנת חמוצה

מרק שקדים קר, עם שום מטוגן, קריספי רייז, וענבים

כדורי קדאיף במילוי דג במרינדה עם סלט שומר ופקאנים, קרם דלעת צלויה.

תבשיל גרגרי חומוס ותירס עם ביצה קשה וגזר מגורד ליד סלט עגבניות חריף וסומק

קוביות בטטה מבושלות בחצילים קלויים ועשבי תיבול ליד טחינה שום וזעתר.

תבשיל שוארמה ליד ירקות חמוצים בשעה

קרם סלק וקרם גזר עם קוביות גזר וסלק במרינדה בתוספת חמוציות ביין

קוביות סלמון עטופות בניר אורז מטוגנות, טחינת לימון כבוש, טוויל קצח

מלפפון חמוץ, קוביות לחם, רצועות גזר – בטמפורה, רוטב ראנץ'

ניוקי ברוקולי בטיגון עמוק עם אפונה מוקפצת ורוטב אפונה קרמית

אגס' בנדיקט עם טפנד עגבניות פיקנטי

טריפל ירוקים – מלפפון קריספי, סלט מלפפון וקינואה, נחש גבינת שמנת, רוטב מלפפונים ושמנת

ג'חנון עם קציפת חילבה, ביצה ועגבניות מגורדות

עוף בבישול איטי על לחוח תימני עם סחוג זעתר וציר עוף