ריזוטו גריסי פנינה וסלק
הכנת ריזוטו היא טכניקה מורכבת, רבים נרתעים ממנה, אבל אנסה לפשט אותה. להכנת ריזוטו קלאסי משתמשים באורז עגול מיוחד לריזוטו, כשהרעיון המרכזי הוא החדרה
דף הבית » בלוג
הכנת ריזוטו היא טכניקה מורכבת, רבים נרתעים ממנה, אבל אנסה לפשט אותה. להכנת ריזוטו קלאסי משתמשים באורז עגול מיוחד לריזוטו, כשהרעיון המרכזי הוא החדרה
לקינואה אין יחסי ציבור מספיק טובים, זה ממש מפוספס, מבחינתי היא חומר גלם לעבודה, כייף ליצור איתה דברים, היא מתמסרת בקלות למגוון רחב של
לא כל משלוח מושקע מצריך עמידה במטבח שעות, אפשר פשוט לשחק באריזת המשלוח ולהביא משלוח יצירתי כזה שיעלה חיוך על פני המקבל. המתכון הבא
על צ'אטני ושידוכו לכבד- צ'אטני הוא מרקחת מתובלת מפירות או ירקות, הצ'טאני הכי מוכר בארץ הוא הצ'אטני מנגו, מה שיוצר תחושה כאילו על המנה
ברומא התנהג כרומאי, טוב אולי לא באמת רומאי… אחרי הכל אצלנו בימי חמישי אוכלים או חלבי או חמין, כל העדות ובכל הנוסחים, אבל ברומא
כמעט בכל סוגי הבישול האדים שיוצאים מסתובבים בסיר או בתנור וחוזרים חזרה לתבשיל, כך המוצר המתבשל מקבל חום מכל הכיוונים ופעולת הבישול מזורזת. במתכון
לחלקכם זה יזכיר טעמי ילדות, ויש כאלו שלא יוותרו על דייסת קווקר, אבל אם עוד לא ניסיתים כדאי שתתחילו עכשיו… אחרי שתפתחו בוקר חורפי
הממולא הנפוץ ברוב מטבחי העדות השונות הוא הפלפל הממולא. הוא מאכל מסורתי העובר מדור לדור בכל מיני וריאציות וגם בכל מיני שמות. אותו מאכל
המנה קצת מורכבת וכוללת הרבה שלבי הכנה, אבל עם העבודה הקשה בא הסיפוק, כי התוצאה שווה את ההשקעה חומרים: לניוקי: 6 תפוחי אדמה
בחרו את הקצב שלכם – אל תתפשרו על קצב אמין וטוב, גם אם קראתם את ה"מדריך המלא לבדיקת טריות הבשר" עדיין אתם לא מומחים,
בשבתות קרות או בימים גשומים כשבא לכם להתחמם, כל המשפחה עם אוכל חם וטעים, תוכלו לאמץ את המתכון הבא ולהגישו בארוחה משפחתית. זמן הכנה:
יש ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, בטח לא בצל, ורוטב העגבניות מבחינתם הוא רסק מהול במים. במתכון הזה הרוטב מכיל מרכיבים שונים, כך שנכיר
מתכון לארוחת צהריים טעימה ומשביעה המתאימה לכל המשפחה עם טעמים נפלאים בכל ביס וביס. טעמם של הזיתים השונים המתבשלים יחד עם התפוח אדמה והעוף
מתכון למנה טבעונית קלה להכנה, ממוצרים זמינים וטעימה מאוד למי שלא אוכל בשר. מצרכים: לקטניות: 1 כוס עדשים שחורות מושרות יממה במים חמים לטופו:
תבשיל משביע ויפה, עם חומרי גלם מיוחדים יכול להפוך לכם את היום החורפי והקודר לחמים ונעים . אז תתפנקו לכם עם צלחת כזאת לארוחת
תבשיל דג חם ומחמם, קל להכנה, המתאים לימות החורף הקרים וגם כדג לסעודת ליל שבת. מתכון ל-6 מנות.
יש הרבה מתכוני חזה בקר, חזה בקר מבושל, חזה בקר בתנור. זה מסוג המנות שכשהן מתבשלות כל הבית מתמלא ריח שאי אפשר לעמוד בפניו…
הקיש משלב בין מנת דג לפשטידת אפונה טעימה במיוחד. אפשר גם להכין את המתכון כקישים אישיים ולהגיש לכל אחד מנה אישית. מתכון מיוחד וטעים
רובינו הגדול אוכלים דג בליל שבת ואין על זה ויכוח, משום מה נוצר מנהג כזה שכבר עובר בדורות-לאכול דג בערב שבת. ולרוב אנחנו נצמדים
ישנם כמה וכמה מתכונים לצלי כתף, אך מתכון כזה מיוחד לא פוגשים כל יום. זהו מתכון לצלי כתף ברוטב שוקולד, זה אמנם נשמע מוזר
את עוגת היער השחור כולם מכירים, היא אחת מעוגות השכבות הכי נפוצות. זהו מתכון של שכבות עוגת שוקולד עם קצפת, אוכמניות באמצע, ודובדבנים מלמעלה.
הסינים ידועים כאנשים יותר בריאים מהרבה אוכלוסיות מסביב העולם, אחת הסיבות היא שהאוכל שלהם הוא קליל מאוד, דפי אורז זה אחד הדוגמאות הטובות. דפי
רבות אני מתלבט מה אני יותר, שף או חובב אוכל, אין לזה תשובה ברורה כמו השאלה עם הביצה והתרנגולת מי הגיע קודם, אבל על
מתכון למוס שוקולד פקאן פרווה סיני בכוסות, עם קישוט של פקאן סיני מתוק מלמעלה. המתכון פשוט בתכליתו ושונה מהותית ממתכוני מוס מורכבים, המתכון
נתתחיל בשאלה מה ההבדל בין דג מרוקאי לחריימה? בלי נגיעות אישיות אני יכול להגיד שאין הבדל בטעם זה תלוי מי המכין, מסוג המאכלים המסורתיים
שף מאיד אודוני שברשותו נמצאת מסעדת כתית המהוללת, המזללה, ושני מסעדות כשרות חדשות במלון קרלטון, התראיין לtimeout וסיפר מה עבר עליו בסטאז' שעשה כבר
שף יובל בן נריה ניהל את המטבח של שף יונתן רושפלד במסעדת הרברט סמואל תל אביב, לאחר מכן המשיך בדרכו המקצועית ופתח מסעדה טאיזו,
מאז שאני זוכר את עצמי יש בבית מרק תירס, איך אמא שלי אומרת, המרק הכי קל להכנה, והוא גם יוצא בטעם מושלם, אצל חמותי
במתכון הזה של המוס קפה אני נותן אסיטואציה של כוס קפה, וגם לצ'ייסר קפה על ידי זה שאני מוסיף לו אלכהול, מה שנותן לנו
ברוקולי הוא ירק בעל ערך תזונתי גבוהה במיוחד, הוא מלא בויטמין c ובעוד ויטמנים כאלו ואחרים, על מנת לשמור על רוב תכונותיו הבריאים, יש
לשבת לראות סרט עם פופקורן ביתי, כשכל הבית מריח מהפופקורן, איזה כייף, אז איך מכינים פופקרון ביתי בלי כלי להכנת פום קורן במיקרוגל, כי
בקבוצת הפייסבוק של חובבי התרמומיקס בארץ התפרסם פוסט מעניין על אפשרות להכנת צבעי מאכל טבעיים בתרמומיקס, מוגש לכם באהבה. לינק להכנת צבעי מאכל טבעיים
בימים שלישי רביעי וחמישי 25-27 בנובמר 2014 מתקיימת תערוכת ישראפוד בגני התערוכה תל אביב. שעות פתיחה: שלישי רביעי בין השעות 12:00- 20:00 חמישי –
קינוח רושם של פירות טריים מוגשים על קרם פטיסייר פרווה ורוטב מנגו תפוז. אם שמתם לב, הטרנד שכבש את הארץ בשנה האחרונה, זה קינוחי
כל כך כייף לקרוא על שף צעיר ואיכותי שיצר המטבח הישראלי, וזה לא סוד שישראל היא מעצמה קולינרית, בגלל אוסף התרבויות שיש לנו פה.
במתכון הזה אני עושה שימוש בבשר מס 2 , צלעות בקר, לרוב השימוש בנתח הזה כשהוא טחון פעמיים לקציצות בקר, בשונה מנתח מספר 5,
"רק לפעמים באמצע צחוק, על הפנים משתוללת כאן סופה, כמו באיסלנד" שלמה ארצי בשירו איסלנד. החורף הישראלי ידוע כחורף לא בועט במיוחד, אבל כשהוא
הבישול המולקולרי הוא בהגדרתו בישול עילי, זה כבר לש לשחק עם האוכל אלא לשחק עם הדמיון של בסיס חומרי הגלם, לא עוד לזכור אנטריקוט
אין ספר שיונתן רושפלד הוא שף יוצר ומוכשר, אך ציבור שומרי הכשות לא יכל ליהנות מזה, עד אותו יום שהשפים גילו קהל גדול שמעריך
אין ספק שמשהו עובר על ירושלים בקטע הקולינרי של העיר, עד לפני 5 שנים רוב המסעדות בירושלים רבתי היו כשרות, אבל מהפכת האוכל שעוברת
סלט עדשים שחורות. בסלט הזה כל ירק מקבל טיפול וחיתוך נפרד ורק בסוף הם כולם מתאחדים יחד להרומניה מושלמת, מתכון ממולץ. רשימת קניות: 200
הרוטב בעל גוף עשיר, עם מרקם מאוד מעניין שמשאיר טעם של עוד, תהליך העבודה הוא קצת מורכב, אבל בסופו של דבר יוצא רוטב שמנת
מוס מנגו ושוקולד לבן מוס מנגו: 1 מנגו גדול מתוק ובשל, מקולף 2 כפות ג'לטין מעט מים. אופן ההכנה: מכניסים את המנגו למעבד מזון
מנת פתיח של רול טורטיה וסלמון מעושן עם בלסמי דובדבנים ועגבניות קונפי. רול טורטיה: למרוח על הטורטיה מעט רוטב פסטו, במרכז לפזר מעט בצל
מוס תפוחים טוחנים 4 תפוחיים אדומיים נקיים מגריעינם וקליפות (עדיף בתרמומיקס) ביחד עם כוס מים, מעבירים לסיר מוספים חצי כוס סוכר, ומביאים לרתיחה, בקערה
מצרכים: 1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 2-3 כפות שמן זית מלח פלפל גרוס בצל סגול חופן כוסברה לרוטב: 2 כפיות מים 4 כפיות
מתכון לחזה עוף וירקות כתומים: מצרכים: 1/2 דלורית 2 בטטה קולורבי קישוא גזר 1-2 חזות עוף אופן ההכנה: לחתוך בסלייסר את הירקות לפרוסות דקות.
אבא שלי לא מוותר על המרק הזה, כל שבת הוא מחכה למרק עוף של אמא שלי, ומתהנג על זה כאילו היתה זה הפעם הראשונה
מצרכים: 1/2 2כוסות אורז 5 כוסות מים 2 כוסות עדשים אדומות שרויות במים במשך שעה מסוננות 1 ענף כרישה חופן פטרוזיליה קצוצה כמון, מלח,
מצרכים: חבילת פסטה פנה או אחרת שאוהבים 1 קופסא פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים 1 קופסא פטריות פורטובלו חתוכות 500 מיל שמנת לבישול בצל גדול
מצרכים: 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם) כפית אבקת אפיה כפית סודה לשתיה 4 כפיות קינמון 1/2 כפית מלח 1 כוס שמן 1 כוס
מצרכים ל30 לחמניות קטנות: 1/2 3 קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר לבן 1/2 כף מלח 1 כוס מים 1 ביצה גדולה
מצרכים: 400 גרם שוקולד מריר 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה או שמנת צמחית 30 גרם חמאה מומסת או מרגרינה מומסת 4 ביצים 4 חלמונים
הצ'ורבה יושב על קטוגריה בין מרק לבין תבשיל, אפשר לקרוא לו מרק עגבניות רומני אך שונה מזה האשכנזי מכיוון שמכיל רסק עגבניות ועישבי טיבול.
קראתי את הכתבה כמה פעמים, אני לא מכיר את השף הזה, אבל מתוך הכתבה אני מוצא שהוא בחר דרך ממש יפה להתמודד עם הוואקום
אז מי מאיתנו לא מנקה את הבית לפסח , יש כמובן את האוזני המן שנשארו מפורים , שאריות העוגה משבת , ועוד עוגיות שהשארנו
זה לא משנה כמה פעמים כבר העברתי את הסדנא, כל פעם מחדש לפני שאני פותח את הסדנא, אני רועד, פשוט פוחד. אני יודע שהמתכונים
אני אוהב בצקים, כל הסוגים, לרדד, ללוש, לשחק בכל מיני צורות, זה בעצם פינת המשחקים של המבוגרים. לפני שבע שנים בערך, כשניהלתי חנות פיצה
שבוע שעבר קיבלתי טלפון מאמא שמארחת את כל המשפחה שלה למסיבת לביבות, ורוצה לפנק את המשפחה שלה בקינוח מפנק, אבל כזה שהם יוכלו אחר
מנת פתיח מפתיעה וקלילה להכנה. ערב אחד אני יושב בבית אחרי יום עבודה קשה, פתאום חברים מתקשרים ככה סתם בהפתעה שהם באזור וקופצים לכמה