נקניקיות וספגטי בסיר אחד שף ישראל דודק, צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, פורסם במגזין החורף של 'טעימות'- מגזין המזון מבית 'משפחה'

מתכון לנקניקיות וספגטי בסיר אחד

יש ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, בטח לא בצל, ורוטב העגבניות מבחינתם הוא רסק מהול במים. במתכון הזה הרוטב מכיל מרכיבים שונים, כך שנכיר לילדים טעמים חדשים וטובים.

זמן הכנה: כ1/2 1 שעות

חומרים: (ל4 מנות)

  • 1/2 חבילת ספגטי שבורים לשניים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות אדומות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 10 עגבניות שרי (עדיף מזן ליקופן) חתוכות לחצאים
  • 1 קופסת רסק עגבניות במשקל 260 גרם
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה בשמן (מרוקאית)
  • 2 ליטר מים
  • 8 נקניקיות
  • מעט שמן לטיגון
  • 8 שיפודי עץ ארוכים

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:

  • מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עם הגזר 5 דקות.
  • מוסיפים את קוביות העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  • מנמיכים את האש, מוסיפים את רסק העגבניות עם התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים מים.
  • מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית חצי שעה.
  • מורידים מהאש וטוחנים את הרוטב במוט בלנדר, טועמים, מתקנים תיבול ומחזירים לאש (אם נוצר רוטב סמיך יש להוסיף מים עד לקבלת מרקם נוזלי יותר. בהמשך הפסטה תסמיך עוד את הרוטב).

מוסיפים את הפסטה:

  • שמים בסיר את הפסטה השבורה ומערבבים (חשוב שהרוטב יכסה את הפסטה ועוד 4 אצבעות למעלה).
  • מכסים ומערבבים כל 10 דקות.

מכינים את הנקניקיות:

  • משפדים נקניקייה על שיפוד מעץ- מקפידים שהשיפוד יינעץ במרכז הנקניקייה.
  • אוחזים את השיפוד ביד אחת, וביד השנייה מצמידים את הסכין לרוחב הנקניקייה באלכסון.
  • מסובבים את השיפוד בצורת ספירלה ומוודאים כל הזמן שהסכין נוגעת בשיפוד עד הקצה התחתון.
  • מושכים בעדינות את הנקניקייה לאורך השיפוד כדי לפתוח את הספירלה, זורקים לסיר הפסטה עם עגבניות השרי ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.

להגשה נאה יותר או לילדים שלא אוהבים 'מעורבב': מטגנים את הנקניקיות במחבת במעט שמן ומגישים בנפרד.

אחסון: יומיים במקרר. את הנקניקיות ניתן לשפד ולהקפיא, ולבשל קודם ההגשה.

 

פורסם במגזין החורף של 'טעימות'- מגזין המזור מבית 'משפחה'.

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק.

 

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.