תבשיל חזה עוף ופרגיות באורז צבעוני שף ישראל דודק, צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק . פורסם במגזין חורף של 'טעימות' מגזין המזון מבית 'משפחה'

מתכון לתבשיל חזה עוף ופרגיות באורז צבעוני

תבשיל משביע ויפה, עם חומרי גלם מיוחדים יכול להפוך לכם את היום החורפי והקודר לחמים ונעים . אז תתפנקו לכם עם צלחת כזאת לארוחת הצהריים. לא תצטערו.

זמן ההכנה: כ 1/2 1 שעות

ל8 מנות:

חומרים:

  • 4 יחידות פרגית חתוכות לרבעים
  • 4 יחידות חזה עוף חתוך לרבעים
  • 1 קישוא זוקיני צהוב בקליפתו פרוס לפרוסות בעובי אצבע
  • 1 קישוא זוקיני ירוק בקליפתו פרוס לפרוסות בעובי אצבע
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 1 כוס אורז אדום
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
  • 300 גרם תרד ללא תולעים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 כפיות מלח
  • 1/12 1 כפיות פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  • משרים את האורז האדום במים חמים לשעתיים.
  • מרסקים את התרד עם כוס מים, מעבירים לסיר, מתבלים בכפית מלח, מוסיפים את החזה והפרגיות לסיר ומבשלים 1/2 שעה.
  • מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את האורז הלבן ומטגנים שלוש דקות, מוסיפים את האורז האדום, מתבלים ב2 כפיות מלח ובפלפל שחור וממשיכים לטגן שלוש דקות נוספות.
  • מוסיפים 7 כוסות מים חמים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
  • פותחים את הסיר, מסדרים את פרוסות הזוקיני מעל האורז, מפזרים מעל את עשבי התיבול, מסדרים מעל את נתחי העוף המבושלים, מוסיפים עוד כוס מים חמים ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה.

אחסון: 3 ימים במקרר, לא ניתן להקפיא.

לשדרוג המנה:

  • מבשלים את האורז האדום בנפרד 50 דקות עם 3 כוסות מים וכפית מלח, מוסיפים אותו לסיר רק אחרי 25 דקות, כשהאורז הלבן מוכן.
  • מבשלים את נתחי העוף 40 דקות ולאחר מכן מוסיפים אותם לתבשיל.
  • שומרים 1/2 מכוס עשבי התיבול ומערבבים לפני ההגשה עם האורז כדי לשמור על טריות העשבים.
  • מטגנים קלות את הזוקיני במחבת עם מעט שמן ומלח גס לפני ההוספה לסיר.

 

צילום: אסף אמברם, סגנון: נועה קנריק.

פורסם במגזין החורף של 'טעימות' מגזין המזון מבית 'משפחה' גיליון מספר 68

 

 

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.