
אטריות אורז מטוגנות עם בקבוקי פומלה ומיקס פירות יבשים.
לפעמים הרוטב הוא פשוט מיותר, אם תביטו בתמונה שוב תוכלו להבחין שהרוטב כמעט ואינו מורגש, אטריות אורז מגיבות בדיוק כמו שמגיב אורז רגיל שאתם מכירים,
דף הבית » בלוג
לפעמים הרוטב הוא פשוט מיותר, אם תביטו בתמונה שוב תוכלו להבחין שהרוטב כמעט ואינו מורגש, אטריות אורז מגיבות בדיוק כמו שמגיב אורז רגיל שאתם מכירים,
הכנת ריזוטו היא טכניקה מורכבת, רבים נרתעים ממנה, אבל אנסה לפשט אותה. להכנת ריזוטו קלאסי משתמשים באורז עגול מיוחד לריזוטו, כשהרעיון המרכזי הוא החדרה איטית
לקינואה אין יחסי ציבור מספיק טובים, זה ממש מפוספס, מבחינתי היא חומר גלם לעבודה, כייף ליצור איתה דברים, היא מתמסרת בקלות למגוון רחב של חומרי
לא כל משלוח מושקע מצריך עמידה במטבח שעות, אפשר פשוט לשחק באריזת המשלוח ולהביא משלוח יצירתי כזה שיעלה חיוך על פני המקבל. המתכון הבא הוא
על צ'אטני ושידוכו לכבד- צ'אטני הוא מרקחת מתובלת מפירות או ירקות, הצ'טאני הכי מוכר בארץ הוא הצ'אטני מנגו, מה שיוצר תחושה כאילו על המנה הזאת
ברומא התנהג כרומאי, טוב אולי לא באמת רומאי… אחרי הכל אצלנו בימי חמישי אוכלים או חלבי או חמין, כל העדות ובכל הנוסחים, אבל ברומא בימי
כמעט בכל סוגי הבישול האדים שיוצאים מסתובבים בסיר או בתנור וחוזרים חזרה לתבשיל, כך המוצר המתבשל מקבל חום מכל הכיוונים ופעולת הבישול מזורזת. במתכון הבא
לחלקכם זה יזכיר טעמי ילדות, ויש כאלו שלא יוותרו על דייסת קווקר, אבל אם עוד לא ניסיתים כדאי שתתחילו עכשיו… אחרי שתפתחו בוקר חורפי גשום
הממולא הנפוץ ברוב מטבחי העדות השונות הוא הפלפל הממולא. הוא מאכל מסורתי העובר מדור לדור בכל מיני וריאציות וגם בכל מיני שמות. אותו מאכל עם
המנה קצת מורכבת וכוללת הרבה שלבי הכנה, אבל עם העבודה הקשה בא הסיפוק, כי התוצאה שווה את ההשקעה חומרים: לניוקי: 6 תפוחי אדמה קלופים
בחרו את הקצב שלכם – אל תתפשרו על קצב אמין וטוב, גם אם קראתם את ה"מדריך המלא לבדיקת טריות הבשר" עדיין אתם לא מומחים, ולא
בשבתות קרות או בימים גשומים כשבא לכם להתחמם, כל המשפחה עם אוכל חם וטעים, תוכלו לאמץ את המתכון הבא ולהגישו בארוחה משפחתית. זמן הכנה: כ-
יש ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, בטח לא בצל, ורוטב העגבניות מבחינתם הוא רסק מהול במים. במתכון הזה הרוטב מכיל מרכיבים שונים, כך שנכיר לילדים
מתכון לארוחת צהריים טעימה ומשביעה המתאימה לכל המשפחה עם טעמים נפלאים בכל ביס וביס. טעמם של הזיתים השונים המתבשלים יחד עם התפוח אדמה והעוף מתפזרים
מתכון למנה טבעונית קלה להכנה, ממוצרים זמינים וטעימה מאוד למי שלא אוכל בשר. מצרכים: לקטניות: 1 כוס עדשים שחורות מושרות יממה במים חמים לטופו: 250
תבשיל משביע ויפה, עם חומרי גלם מיוחדים יכול להפוך לכם את היום החורפי והקודר לחמים ונעים . אז תתפנקו לכם עם צלחת כזאת לארוחת הצהריים.
תבשיל דג חם ומחמם, קל להכנה, המתאים לימות החורף הקרים וגם כדג לסעודת ליל שבת. מתכון ל-6 מנות.
יש הרבה מתכוני חזה בקר, חזה בקר מבושל, חזה בקר בתנור. זה מסוג המנות שכשהן מתבשלות כל הבית מתמלא ריח שאי אפשר לעמוד בפניו… רק
הקיש משלב בין מנת דג לפשטידת אפונה טעימה במיוחד. אפשר גם להכין את המתכון כקישים אישיים ולהגיש לכל אחד מנה אישית. מתכון מיוחד וטעים שיכול
רובינו הגדול אוכלים דג בליל שבת ואין על זה ויכוח, משום מה נוצר מנהג כזה שכבר עובר בדורות-לאכול דג בערב שבת. ולרוב אנחנו נצמדים לאותו
ישנם כמה וכמה מתכונים לצלי כתף, אך מתכון כזה מיוחד לא פוגשים כל יום. זהו מתכון לצלי כתף ברוטב שוקולד, זה אמנם נשמע מוזר וקצת
את עוגת היער השחור כולם מכירים, היא אחת מעוגות השכבות הכי נפוצות. זהו מתכון של שכבות עוגת שוקולד עם קצפת, אוכמניות באמצע, ודובדבנים מלמעלה. בפוסט
הסינים ידועים כאנשים יותר בריאים מהרבה אוכלוסיות מסביב העולם, אחת הסיבות היא שהאוכל שלהם הוא קליל מאוד, דפי אורז זה אחד הדוגמאות הטובות. דפי אורז
רבות אני מתלבט מה אני יותר, שף או חובב אוכל, אין לזה תשובה ברורה כמו השאלה עם הביצה והתרנגולת מי הגיע קודם, אבל על דבר
מתכון למוס שוקולד פקאן פרווה סיני בכוסות, עם קישוט של פקאן סיני מתוק מלמעלה. המתכון פשוט בתכליתו ושונה מהותית ממתכוני מוס מורכבים, המתכון הזה
נתתחיל בשאלה מה ההבדל בין דג מרוקאי לחריימה? בלי נגיעות אישיות אני יכול להגיד שאין הבדל בטעם זה תלוי מי המכין, מסוג המאכלים המסורתיים ששום
שף מאיד אודוני שברשותו נמצאת מסעדת כתית המהוללת, המזללה, ושני מסעדות כשרות חדשות במלון קרלטון, התראיין לtimeout וסיפר מה עבר עליו בסטאז' שעשה כבר כשף
שף יובל בן נריה ניהל את המטבח של שף יונתן רושפלד במסעדת הרברט סמואל תל אביב, לאחר מכן המשיך בדרכו המקצועית ופתח מסעדה טאיזו, מסעדה
מאז שאני זוכר את עצמי יש בבית מרק תירס, איך אמא שלי אומרת, המרק הכי קל להכנה, והוא גם יוצא בטעם מושלם, אצל חמותי מכינים
במתכון הזה של המוס קפה אני נותן אסיטואציה של כוס קפה, וגם לצ'ייסר קפה על ידי זה שאני מוסיף לו אלכהול, מה שנותן לנו תוצאה
ברוקולי הוא ירק בעל ערך תזונתי גבוהה במיוחד, הוא מלא בויטמין c ובעוד ויטמנים כאלו ואחרים, על מנת לשמור על רוב תכונותיו הבריאים, יש צורך
לשבת לראות סרט עם פופקורן ביתי, כשכל הבית מריח מהפופקורן, איזה כייף, אז איך מכינים פופקרון ביתי בלי כלי להכנת פום קורן במיקרוגל, כי למי
בקבוצת הפייסבוק של חובבי התרמומיקס בארץ התפרסם פוסט מעניין על אפשרות להכנת צבעי מאכל טבעיים בתרמומיקס, מוגש לכם באהבה. לינק להכנת צבעי מאכל טבעיים ,
בימים שלישי רביעי וחמישי 25-27 בנובמר 2014 מתקיימת תערוכת ישראפוד בגני התערוכה תל אביב. שעות פתיחה: שלישי רביעי בין השעות 12:00- 20:00 חמישי – בין
קינוח רושם של פירות טריים מוגשים על קרם פטיסייר פרווה ורוטב מנגו תפוז. אם שמתם לב, הטרנד שכבש את הארץ בשנה האחרונה, זה קינוחי כוסות,
כל כך כייף לקרוא על שף צעיר ואיכותי שיצר המטבח הישראלי, וזה לא סוד שישראל היא מעצמה קולינרית, בגלל אוסף התרבויות שיש לנו פה.
במתכון הזה אני עושה שימוש בבשר מס 2 , צלעות בקר, לרוב השימוש בנתח הזה כשהוא טחון פעמיים לקציצות בקר, בשונה מנתח מספר 5, הכתף,
"רק לפעמים באמצע צחוק, על הפנים משתוללת כאן סופה, כמו באיסלנד" שלמה ארצי בשירו איסלנד. החורף הישראלי ידוע כחורף לא בועט במיוחד, אבל כשהוא מגיע,
הבישול המולקולרי הוא בהגדרתו בישול עילי, זה כבר לש לשחק עם האוכל אלא לשחק עם הדמיון של בסיס חומרי הגלם, לא עוד לזכור אנטריקוט שנצרב
אין ספר שיונתן רושפלד הוא שף יוצר ומוכשר, אך ציבור שומרי הכשות לא יכל ליהנות מזה, עד אותו יום שהשפים גילו קהל גדול שמעריך אוכל
אין ספק שמשהו עובר על ירושלים בקטע הקולינרי של העיר, עד לפני 5 שנים רוב המסעדות בירושלים רבתי היו כשרות, אבל מהפכת האוכל שעוברת ירושלים,
סלט עדשים שחורות. בסלט הזה כל ירק מקבל טיפול וחיתוך נפרד ורק בסוף הם כולם מתאחדים יחד להרומניה מושלמת, מתכון ממולץ. רשימת קניות: 200 גר'
הרוטב בעל גוף עשיר, עם מרקם מאוד מעניין שמשאיר טעם של עוד, תהליך העבודה הוא קצת מורכב, אבל בסופו של דבר יוצא רוטב שמנת בטטה
מוס מנגו ושוקולד לבן מוס מנגו: 1 מנגו גדול מתוק ובשל, מקולף 2 כפות ג'לטין מעט מים. אופן ההכנה: מכניסים את המנגו למעבד מזון הכי
מנת פתיח של רול טורטיה וסלמון מעושן עם בלסמי דובדבנים ועגבניות קונפי. רול טורטיה: למרוח על הטורטיה מעט רוטב פסטו, במרכז לפזר מעט בצל ירוק
מוס תפוחים טוחנים 4 תפוחיים אדומיים נקיים מגריעינם וקליפות (עדיף בתרמומיקס) ביחד עם כוס מים, מעבירים לסיר מוספים חצי כוס סוכר, ומביאים לרתיחה, בקערה נפרדת
מצרכים: 1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 2-3 כפות שמן זית מלח פלפל גרוס בצל סגול חופן כוסברה לרוטב: 2 כפיות מים 4 כפיות חרדל
מתכון לחזה עוף וירקות כתומים: מצרכים: 1/2 דלורית 2 בטטה קולורבי קישוא גזר 1-2 חזות עוף אופן ההכנה: לחתוך בסלייסר את הירקות לפרוסות דקות. לחתוך
אבא שלי לא מוותר על המרק הזה, כל שבת הוא מחכה למרק עוף של אמא שלי, ומתהנג על זה כאילו היתה זה הפעם הראשונה שהוא
מצרכים: 1/2 2כוסות אורז 5 כוסות מים 2 כוסות עדשים אדומות שרויות במים במשך שעה מסוננות 1 ענף כרישה חופן פטרוזיליה קצוצה כמון, מלח, כורכום
מצרכים: חבילת פסטה פנה או אחרת שאוהבים 1 קופסא פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים 1 קופסא פטריות פורטובלו חתוכות 500 מיל שמנת לבישול בצל גדול קצוץ
מצרכים: 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם) כפית אבקת אפיה כפית סודה לשתיה 4 כפיות קינמון 1/2 כפית מלח 1 כוס שמן 1 כוס דבש
מצרכים ל30 לחמניות קטנות: 1/2 3 קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר לבן 1/2 כף מלח 1 כוס מים 1 ביצה גדולה 1/3
מצרכים: 400 גרם שוקולד מריר 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה או שמנת צמחית 30 גרם חמאה מומסת או מרגרינה מומסת 4 ביצים 4 חלמונים 2
הצ'ורבה יושב על קטוגריה בין מרק לבין תבשיל, אפשר לקרוא לו מרק עגבניות רומני אך שונה מזה האשכנזי מכיוון שמכיל רסק עגבניות ועישבי טיבול. מצרכים:
קראתי את הכתבה כמה פעמים, אני לא מכיר את השף הזה, אבל מתוך הכתבה אני מוצא שהוא בחר דרך ממש יפה להתמודד עם הוואקום שנוצר
אז מי מאיתנו לא מנקה את הבית לפסח , יש כמובן את האוזני המן שנשארו מפורים , שאריות העוגה משבת , ועוד עוגיות שהשארנו בפריזר
זה לא משנה כמה פעמים כבר העברתי את הסדנא, כל פעם מחדש לפני שאני פותח את הסדנא, אני רועד, פשוט פוחד. אני יודע שהמתכונים טובים,
אני אוהב בצקים, כל הסוגים, לרדד, ללוש, לשחק בכל מיני צורות, זה בעצם פינת המשחקים של המבוגרים. לפני שבע שנים בערך, כשניהלתי חנות פיצה בדרום,
שבוע שעבר קיבלתי טלפון מאמא שמארחת את כל המשפחה שלה למסיבת לביבות, ורוצה לפנק את המשפחה שלה בקינוח מפנק, אבל כזה שהם יוכלו אחר כך