תבשיל שוארמה ליד ירקות חמוצים בשעה

החמצה של ירקות בצורה המסורתית לוקחת כמה ימים, בשלב ראשון מול השמש, אחר כך במקרר, לכל משפחה יש את המתכון המדוייק שהסבתא הביאה איתה מהבית, ויש לזה טעם של בית, החמוצים שבמתכון הם לא כאלו, הם דומים מאוד, אבל הם חמוצים יפנים, וזה לא שביפן אין מסורת של סבתות, אבל בגרסה הזאת מקבלים חמוצים שמוכנים במהירות והם נורא טעימים, בדיק מה שצריך ליד השוארמה.

הערה לגבי עמבה – גם אם אינכם אוהבים עמבה (כמוני) אני ממליץ לקנות עמבה כדי שיהיה בבית, בדברים מסויימים כמו שוארמה או חמוצים יפנים ועוד, שילוב של עמבה בכמות עדינה מביאה טעם עדים ומעניין, הטעם אגב הוא לא טעם של עמבה, אבל הוא מוסיף טעמים נדירים למנה.

חומרים:

שאורמה :

  • 300 גר' חזה עוף נקי
  • ·        300 גר' פילה מדומה (מספר 4 )
  • ·        2 בצלים קצוצים דק
  • רבע כוס שמן זית
  • ·        2 כפות עמבה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית בהרט
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח (לטעום אם צריך יותר)
  • חצי כוס מים

חומרים לחמוצים בשעה:

  • 2 גזר מקולף ופרוס דק
  • חצי כרוב נקי, חתוך לקוביות
  • ·        1 כולורבי קלוף ופרוס דק
  • ·        2 מלפפון לא מקולף, פרוס בינוני
  • ·        1 בצל פרוס גס
  • ·        5 שיני שום
  • חצי פלפל חריף
  • ·        3 כפות עמבה
  • ·        3 כוסות מים חמים
  • ·        2 כפות מלח גס
  • חצי כוס חומץ
  • ·        3 כפות סוכר

אופן ההכנה:                   

  • חמוצים – מערבבים בתוך צנצנת כוס מים חמים עם עמבה מלח סוכר וחומץ עד שהמלח נמס.
  • מכניסים לצנצנת את כל הירקות, ושופכים את יתר המים חמים עד שהמים מכסים את הירקות, מערבבים וסוגרים מכסה, הופכים את הצנצנת על מנת שיהיה מעורבב היטב, משאירים לשעה ובודקים שהירקות מוכנים, במידה וצריך עוד זמן, משאירים בחוץ, במידה ומוכן מכניסים למקרר.
  • תבשיל שוארמה – פורסים את הפילה בקר לפרוסות דקות, ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים, חותכים לרצועות.
  • חותכים את הפרגיות לרצועות ומשטחים חלקים עבים בפרגית.
  • מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, ומטגנים בצל עד ריכוך. (מחליף צבע מלבן לשקוף)
  • מוסיפים למחבת את יתרת השמן ורצועות הפילה מדומה ומקפיצים, כשני דקות, מוסיפים למחבת את הפרגיות ומערבבים, מבשלים כ 10 דקות תוך כדי עירבוב.
  • בקערה מערבבים את המים עם התבלינים ושופכים לתוך המחבת מערבבים את הבשר עם הרוטב מכסים את המחבת מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה, בודקים אחת ל10 דקות שיש מספיק נוזלים והבשר לא נדבק, טועמים ומתקנים תיבול.
  • הגשה – מסדרים את השאוורמה בתבנית שמתאימה לחימום על השולחן, ומגישים למרכז שולחן, לידו מסדרים קערות חמוצים, ניתן לשלב גם צלחות חומוס טחינה, חצילים וכל מה שאתם אוהבים, פיתות חמות מוגשות גם למרכז שולחן, כך כל סועד בונה לו את הפיתה שלו.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.