תבשיל טונה עם קינואה שחורה ברוטב דלעת

לקינואה אין יחסי ציבור מספיק טובים, זה ממש מפוספס, מבחינתי היא חומר גלם לעבודה, כייף ליצור איתה דברים, היא מתמסרת בקלות למגוון רחב של חומרי גלם, קלה לבישול, וכמובן טעימה, הרבה זמן רציתי לראות איך אפשר להגיש קינואה שחורה על מרק דלעת כתום, משהוא במשחק צבעים ריתק אותי , אבל היה לי גם מתכון ללביבות קינואה עם טונה, אז ניסיתי לשלב לביבות קינואה עם רוטב דלעת, אבל זה היה קר מידי, לא מחובר, פירקתי את הלביבות הוצאתי את הביצה והקמח, והעברתי אותם לבישול בסיר, שם הם הפכו למעין תבשיל, שרוטב דלעת מתקתק ואגוזי מחמיא לבם מאוד, עכשיו המנה כבר לחמה ומנחמת.

חומרים:
תבשיל טונה עם קינואה שחורה:
• כוס קינואה שחורה
• 3 כוסות מים פושרים
• 2 שימורי טונה מסוננים משמן (160 גר' כ"א)
• 2 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
• 2 שיני שום כתושות
• רבע כוס שמן קנולה
• 3 כפות מיץ לימון
• חצי כפית מלח דק
• כפית פלפל שחור
• 2 כפות רוטב ברביקיו

רוטב דלעת:
• 200 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
• חצי כפית מלח דק
• רבע כוס יין לבן
• 3 כפות מיונז
• חצי כפית מלח דק
• חצי כפית פלפל לבן
• 3 כפות שמן זית

להגשה:
• 200 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות ואפויה בתנור עד השחמה
• עלי קייל שטופים ונקיים
אופן ההכנה:
תבשיל קינואה:
• בישול קינואה – מניחים את הקינואה עם המים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומשלים כ 15-20 דקות עד ריכוך, מסננים את הקינואה מנוזלים.
• בסיר רחב מחממים שמן ומאגנים בצל להשחמה קלה, מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה.
• מוסיפים את הטונה ומפוררים בעזרת כף עץ, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים, מבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
• מוסיפים את הקינואה, מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור, סוגרים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

רוטב דלעת:
• מבשלים את קוביות הדלעת בשפע מים עד ריכוך, מסננים את המים ושומרים אותם.
• מעבירים למעבד מזון את הדלעת יחד עם יתר המרכיבים, מעבדים למסה אחידה, עוצרים ומנקים את דפנות הקערה.
• מפעילים שוב את המעבד מזון, ומזלפים עוד ממי הבישול עד לרמת סמיכות רצויה.
• טועמים ומתקנים תיבול.

הגשה:
• בצלחת עמוקה ממלאים מעט מרוטב הדלעת, ומניחים כדור תבשיל קינואה במרכז, ממקמים מעל הצלחת על קייל ומנקדים אותו בקוביות דלעת אפויה.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.