אם תשימו לב המנה הזאת מורכבת משלושה פרודוקטים שונים, בראשון יש את התבשיל אחר כך הסלטון של הביצה והגזר, ובסוף את הסלט עגבניות החריף, יש לי חיבה מיוחדת לכריכים, כבר מילדותי היו מבקשים ממני להכיב לבני הבית כריכים, וכשיצאנו לחופש, אני הייתי אחראי על הכנת הכריכים לדרך, אני אוהב לבנות את הביס המושלם, שכבה על שכבה, שלא יצא עמוס מידי ולא יבש, טעים ונגיס אבל לא משתלט שישאיר מקום לעוד ביס, אומנות הכנת הכריך, נסו להרכיב לכם סנדביץ קטן בכל פעם עם סידור שונה של המרכיבים בתוכו, שלבו היגיון בהכנה, כשהגעתם לכריך המשולם, הכניסו לראש את ההיגיון שבנה אותו, צלמו אותו פיזי ופסיכולגי, ושימרו אותו לכל כריך שלא יבוא.
חומרים:
תבשיל גרגרי חומוס:
- 1 קופסת שימורי גרגרי חומוס שטופים ומסוננים
- · 1 קופסת שימורי תירס, שטוף ומסונן
- · 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- · 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- כף פפריקה מרוקאית
- כף פפריקה מתוקה
- כפית ראס אל חנות
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- רבע כוס שמן זית
ביצה קשה וגזר מגורד:
- 2 ביצים קשות
- · 2 גזר מקולף
- כף שמן זית
- רבע כפית מלח דק
- קורט פלפל לבן
סלט עגבניות חריף:
- 10 עגבניות שרי צהוב חתוכות לרבעים
- · 2 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
- צרור כוסברה קצוצה דק
- · 2 שיני שום כתושות
- חצי פלפל חריף (לפי הטעם)
- · 2 כפות שמן זית
- כף מיץ לימון
- כף וודקה
- רבע כפית מלח דק
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- כף סומק
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר צר וגבוה, ומוסיפים תבלינים, מטגנים מעט את התבלינים בשמן כדי לפתוח אותם, מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים ומערבבים, מבשלים 5 דקות תוך כדי עירבוב.
- מוסיפים מים עד גובה החומרים שבסיר ועוד אצבע למעלה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עד שהמים מתאדים ונשאר רבע מכמות המים, טועמים ומתקנים תיבול.
- ביצים וגזר מגורד – מגרדים על פומפייה דקה גזר וביצים, מערבבים עם יתר המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- סלט עגבניות חריף – מערבבים את כל החומרים, מכניסים למקרר לחצי שעה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הרכבת המנה – מפזרים על השולחן צלחות מכל המוצרים, מקשטים בעליים טריים, ומגישים ליד פיתות חתוכות לארבע, כל אורח בונה לעצמו את המנה.