מתכון-רבילוי-בטטה

רוטב שמנת בטטה לפסטה

הרוטב בעל גוף עשיר, עם מרקם מאוד מעניין שמשאיר טעם של עוד, תהליך העבודה הוא קצת מורכב, אבל בסופו של דבר יוצא רוטב שמנת בטטה בטעם עשיר במיוחד, מומלץ.
מבשלים בסיר מלא מים עם מעט מלח 2 בטטות בינוניות מקולפות בשלמותן, עד ריכוך, מעבירים למסננת ומצננים מעט.

 

רוטב שמנת:

יוצקים לסיר או מחבת, 1 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, 2 שיני שום כתושות, מעט מלח פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, ומעט אורגנו, מביאים לרתיחה עדינה, עד שמסמיך מעט, טועמים, מתקנים טיבול ומורידים מהאש.

מעבירים למעבד מזון את הרוטב ביחד עם הבטטה, וטוחנים 5 דקות למרקם אחיד, מחזירים חזרה למחבת / סיר, ומביאים לרתיחה עדינה שוב, אפשר להוסיף חופן גבינה צהובה מגורדת אם רוצים.

בתאבון

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.