קציצות עוף מבושלות בציר בצל על גבינת קשיו, סלסה עגבניות, וצנובר קלוי

גם קציצות עוף ניתן לבשל בצורה עדינה, כזאת שלא הופכת את הקציצות לכבדות, בחרתי לבשל את הקציצות בתוך ציר בצל, שזה בעצם בצל מטוגן עדין עם מעט תבלינים ואז מבושל במים כל הטעמים יוצאים לתוך המים וכל נוצר לנו נוזל בטעם טוב שמעשיר את הטעם של הקציצה, אך מצד שני הרוטב לא כבד וכך גם הקציצות נשארות קלילות, גיבנת הקשיו שבמתכון מביאה מרקם וטעם אחר מהמצופה, במיוחד שהיא מגיעה קרה והקציצות חמות נוצר שילוב של מרקמים וטמפרטורות שהופכית את המנה למעניינת.

אופן ההכנה:

קציצות עוף

  • 300 גר' עוף טחון
  • ·       200 גר' הודו טחון
  • ·       2 יחידות תפו"א מגורדות על פומפייה דקה מסוננות מנוזלים.
  • ·       1 בצל קצוץ דק
  • ·       3 שיני שום כתושות
  • ·       1 ביצה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ·       5 כפות שמן זית
  • כפית מלח דק
  • כפית פפריקה
  • כפית פלפל שחור
  • כף שום גבישי

ציר בצל:

  • 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • חצי כוס שמן קנולה
  • ·       3 שיני שום פרוסים
  • כפית מלח דק
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית חוייאג' למרק
  • ·       2 ליטר ציר ירקות / מים

גבינת קשיו:

  • 300 גר' קשיו לא קלוי מושרה 6 שעות במים קרים
  • מי ההשריה
  • חצי כפית מלח דק
  • ·       2 כפות שמן זית
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • ·       1 שן שום

סלסה עגבניות:

  • 3 עגבניות קלופות ומגורדות בפומפייה גסה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • ·       2 שיני שום כתושות
  • ·       1 בצל מגורד בפומפייה דקה
  • ·       2 כפות שמן זית
  • כפית מיץ לימון
  • כפית רוטב סויה
  • חצי פלפל חריף קצוץ דק

צנוברים קלויים:

  • 100 גר' צנוברים
  • כף שמן זית
  • חצי כפית מלח דק

אופן ההכנה:

קציצות עוף:

  • מערבבים את כל החומרים למסה אחידה, טועמים ומתקנים תיבול, מכניסים למקרר לחצי שעה.

ציר בצל:

  • מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים שום ותבלינים, ומטגנים 5 דקות.
  • מוסיפים נוזל עד לגובה של שלוש אצבעות מעל גובה הבצל, מביאים לרתיחה, מנמיכים אתה האש ומבשלים חצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך ממשיכים לבשל עוד לריכוז טעמים.
  • מכדררים קציצות ומכניסים לרוטב, ממשיכים לבשל חצי שעה, מומלץ לנער את הסיר תוך כדי הבישול על מנת שהרוטב יעטוף את הקציצות.

גבינת קשיו:

  • מסננים את הקשיו מהמים, ושומרים את המים
  • מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים,                   מזלפים שמן תוך כי עבודת המעבד מזון.
  • מוסיפים מי השרייה וממשיכים לטחון עד למרקם רצוי, טועמים ומתקנים תיבול.

סלסה עגבניות:

  • מערבבים את כל החומרים, משאירים 15 דקות, מערבבים שוב, ומניחים במסננת, סוחטים את הנוזלים, טועמים ומתקנים תיבול.

צנוברים קלויים:

  • מחממים מחבת עד שעולה עשן, מוסיפים שמן ומלח, ומכניסים פנימה גם את הצנוברים, מערבבים כל הזמן ומוציאים כשהצנוברים מתחילים להשחים.

בניית המנה:

  • במרכז הצלחת מניחים שני כפות של גבינת קשיו קרה, משטחים מעט את הגבינה, ומסדרים קציצות במרכז הגבינה, מפזרים מעל צנוברים.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.