פנקייק לחוח עם מוס ערינג, בצל מוחמץ, איולי חזרת, ואבקת סומק.

ערינג תמיד מחזיר אותי לילדות, לסעודה שלישית בשטיבל עם חלה שנשארה משבת, או לארוחות בשמחת תורה עם קרקרים למיניהם, החלטתי להתבגר יחד עם הזיכרון, את הקרקר החלפתי בפנקייק לחוח, ואת הערינג טחנתי למוס כך גם הטעם עדין יותר וקל להתחבר אליו, מסביב הוספתי עוד כמה תחנות ילדות קולינריות כמו חזרת, ובצל חמוץ וסגרתי עם טעם חמצמץ עדין אבקת סומק קלויה.

בהכנת המתכון של הלחוח נדרשת טכניקה של עבודה נכונה, היות ואת הלחוח שבמחבת לא הופכים אלא רק מחכים שחום המחבת ישרוף כמה שיותר נוזלים ואז יתחילו להוויצר חורים, לכן גם אם לא הצלחתם זה בסדר לגמרי, פשוט להתחיל להתאמן עד לאחד המוצלח שלכם.

חומרים:

פנקייק לחוח:

  • חצי קילו קמח
  • ·       3.5 כוסות מים
  • כף גדושה שמרים
  • כפית מלח דק
  • כף גדושה סוכר
  • ·       1 אבקת אפיה
  • שמן להברשת המחבת

מוס ערינג:

  • 200 גר דג ערינג מסונן מנוזלים
  • ·       2 ביצים קשות
  • ·       3 כפות שמן זית
  • ·       1 בצל קטן
  • ·       1 שן שום
  • רבע פלפל חריף

בצל מוחמץ:

  • 1 בצל גדול פרוס דק דק
  • רבע כוס חומץ
  • חצי כפית מלח דק
  • ·       2 כפות סוכר
  • רבע כוס מים
  • ·       2 כפות שמן זית

איולי חזרת:

  • 100 גרן חזרת קלופה, מגורדת על פומפייה
  • חצי כפית מלח דק
  • ·       1 ביצה
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס שמן קנולה

להגשה:

  • 50 גר אבקת סומק קלויה על מחבת יבשה

אופן ההכנה:

  • פנקייק לחוח – מערבבים את כל המרכיבים מלבד אבקת האפייה, מנחים מכוסה על השיש שעתיים לתפיחה, מוסיפים א. אפיה, מערבבים ובודקים, אם העיסה יצאה סמיכה וכבדה, מדללים במעט מים, מערבבים ומשאירים 10 דקות להמשך העבודה.
  • מחממים מחבת על אש נמוכה, ויוצקים מיני לחוח למחבת, משאירים עד שכל פני השטח הופכים לחורים ומוציאים.
  • מוס ערינג – טוחנים את כל החומרים למרקם קרמי חלק.
  • בצל מוחמץ – לשים את הבצל עם המלח בידיים, מערבבים את יתר החומרים ומשאירים לשעה, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מכניסים את החזרת למיכל שמתאים למעבד מזון ידני, וטוחנים, מוסיפים את יתר המרכיבים, מכניסים את בלנדר מוט וטוחנים מבלי להזיז, רק אחרי שכל השמן נשאב והפך ללבן, מעלים ומורידים את המוט כדי לטחון טוב יותר.
  • בניית הצלחת – מניחים על לחוח על הצלחת ומסדרים עליו מוס ערינג, מעליו מנחים בצל מוחמץ, מזלפים איולי חזרת כל הדרך לפנקייק.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.