ניסיתי המון מתכונים עם דפי אורז עד שהגעתי לשיטת העבודה הנכונה בעיני, יש כאלו שאומרים להשרות בקערה כמה דקות – אבל תמיד זה נדבק אחד לשני, אחר אומר לייבש על מגבת – אבל משום מה למגבת שלי זה נדבק, אני ממליץ לשטוף דף אורז במים רק מעט, עד שמתחיל להתרכך ולהניח על השיש, גם אם זה עדיין קשה, עד שתשימו את המילוי הוא כבר יתרכך ויוכל להתגלגל נכון, כעת נשאר רק למלא ולגלגל, בכל מקרה אל תתייאשו אם זה יקרע בהתחלה, צריך להבין את הפרקטיקה של העבודה עם דפי האורז, אחרי זה הכל רץ.
חומרים:
- 10 עלי אורז
- חופן גבעולי פטרוזיליה יפים
- 1 בטטה מקולפת וחתוכה ל 4
- 1/4 דלעת מקולפת וחתוכה
- 1/2 דלורית מקולפת וחתוכה
- 1 בצל חתוך ל4
- 3 שיני שום קלופים
- 6 כפות שמן זית
- כפית וחצי מלח
- חצי כפית פלפל לבן / שחור
- 50 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה לטיגון עדין
- כף שמן קנולה לטיגון עדין
אופן ההכנה:
פירה ירקות כתומים –
- מכניסים לסיר גבוה את כל הירקות ומכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מוסיפים תיבול ומבשלים כשעה עד ריכוך.
- מסננים מהמים, מעבירים למעבד מזון מוסיפים שמן וטוחנים למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול. הרכבת הרול-
- שוטפים אל עלי האורז במים ומניחים על משטח עבודה, מסדרים מספר עלי פטרוזיליה על דף האורז, ומניחים מעליהם 2 כפות פירה ירקות כתומים, סוגרים שוליים ומגלגלים.
- מחממים במחבת חמה ושמן, מכניסים את רול האורז למחבת למספר שניות מכל צד עד לטיגון עדין, מוציאים ומגישים עם מעט מפירה הכתומים.