עגבניות שרי ממולאות בבשר עם צנוברים ברוטב שום מתוק ורוזמרין שף ישראל, צילום וסטיילינג: שושי סירקיס. פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה' גיליון מספר 8005

מתכון לעגבניות שרי ממולאות בבשר עם צנוברים ברוטב שום מתוק ורוזמרין

הממולא הנפוץ ברוב מטבחי העדות השונות הוא הפלפל הממולא. הוא מאכל מסורתי העובר מדור לדור בכל מיני וריאציות וגם בכל מיני שמות. אותו מאכל עם טעמים כל כך שונים שכבר מפליא שהמאכל הוא מאותם חומרי גלם בסיסיים.

המתכון הבא הוא למי שמעוניין קצת לגוון, לא לנטוש את המסורת אלא להכניס למטבח עוד רעיון לממולא קצת שונה ולא לוותר על הבשר שבתוכו.

חומרים:

לרוטב שום מתוק:

  • 1 ראש שום חתוך 1 ס"מ מלמעלה
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • כפית מלח גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית

למילוי עגבניות השרי:

  • 1/2 כוס בשר טחון מכל סוג
  • 1/4 כוס פירורית זהב
  • מלח, פלפל
  • 1 ביצה
  • 20 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

לרוטב שום מתוק:

  • חותכים נייר כסף לריבוע גדול ומניחים במרכזו ראש שום.
  • מקפלים מעט את נייר הכסף מסביב לשום.
  • מזלפים פנימה שמן זית ומלח וסוגרים היטב את נייר הכסף.
  • אופים שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  • מוציאים מנייר הכסף לוחצים על שיני השום מעל קערה כדי שיצאו מהקליפה עם השמן.
  • מוסיפים עוד מעט שמן ושומרים בצד.

לעגבניות השרי הממולאות:

  • מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר.
  • כשהבשר משנה את צבעו מורידים את המחבת מהאש.
  • מוסיפים פירורי לחם, תבלינים, צנוברים והביצה ומאחדים.
  • מרוקנים את עגבניות השרי מגרעינים, ממלאים בבשר ומעמידים בתבנית אפיה.
  • שופכים מהשמן של השום מעל העגבניות ובתבנית מפזרים שיני שום ביניהן.
  • מפזרים מעל מעט רוזמרין יבש ואופים 10 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות.

פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה' גיליון מספר 805.

צילום וסטיילינג: שושי סירקיס.

 

 

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.