סיגר פילו ממולא בצלעות בבישול ארוך ערמונים ואגוזי מלך

 

תרשו לנחתום להעיד על עיסתו, זה אחד הסיגרים היותר טעימים שעשיתי מעודי, בישול הצלעות בחום נמוך מונע מהנוזלים לצאת וכך שומר על רכות הבשר, החיבור של הבשר עם התערובת למילוי, יוצר בשר שאפשר לנשנש ככה גם בלי למלאות בעלי פילו, חשוב להקפיד לכסות עם מגבת לחה את עלי הפילו בין שימוש אחד לשני שלא יתייבש

 

 

חומרים:

בישול הבשר

  • קילו צלעות מספר 2
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • ראש שום חתוך לשניים
  • כפית מלח

מילוי לסיגר

  • 1 חבילת ערמונים קלויים וקלופים (100 גר') גרוסים גס בסכין
  • 150 גר' אגוזי מלך קצוצים גס בסכין
  • חצי כוס צימוקים מושרים במים חמים חצי שעה
  • 3 כפות סילאן
  • חצי כפית מלח דק
  • מעט פלפל שחור
  • 3 כפות רוטב ברביקיו
  • 2 כפות חמאת בוטנים (אופציונלי)
  • חצי כוס נוזלים מבישול הבשר

דבק לסיגרים:

  • 5 כפות קמח
  • 1/3 כוס מים

סיגרים:

  • 6-8 עלי פילו
  • חצי כוס שמן להברשה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  • בישול הבשר – מכניסים את כל החומרים לסיר, ממלאים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, הבעבוע חייב להיות ממש נמוך, על הלהבה הכי נמוכה בגז, עדיף לכסות את המכסה של הסיר הנייר כסף, מבשלים 5-6 שעות, בודקים שהבשר רך ומתפרק, במידה ולא ממשיכים לבשל עוד שעה.
  • מפרידים בין הנוזלים הבשר והירקות, את הירקות אפשר לזרוק, או לנשנש. את הבשר מצננים, ואת הנוזל שומרים בקופסה סגורה.
  • מפוררים את הבשר ביד ומתפטרים בחלקים פחות אכילים, מערביים עם חומרי המילוי של הסיגר, תוך כדי ערבוב מוסיפים מעט נוזלים של בישול הבשר, טועמים ומתקנים תיבול.
  • דבק לסיגר – מערבבים את שני החומרים יחד, ליצירת עיסה סמיכה כמה טחינה גולמית או עיסה של בלינצ'ס.
  • מילוי הסיגר – על משטח העבודה מניחים עלה פילו לרוחב, כך שהחלק הארוך יותר נמצא ממש מולנו, והחלק הקצר יחסית נמצא בשני הצדדים, מברישים אותו בשמן, ומניחים עליו עלה פילו נוסף, מברישים גם אותו בשמן.
  • חותכים את עלי הפילו לאורך במרכז לשני חצאים, ממשיכים ומסמנים שני קווים לחיתוך לאורך, חותכים שני חיתוכים לאורך, כך שקיבלנו 6 מלבנים של עלי סיגר.
  • מסדרים את תערובת המילוי בשליש התחתון של עלי הפילו, ומשיאים מקום מהצדדים לקפל ולסגור.
  • מגלגלים בצורה הדוקה חצי סיבוב, סוגרים משני כיוונים, וממשיכים לגלגל עד הסוף, מורחים מעט דבק בסוף העלה ומסיימים את הגילגול, מניחים בצד, וממשיכים כך עם יתרת עלי הפילו.
  • מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק, ומטגנים את הסיגרים מכל הכייונים, עד שמשחים לצבע יפה, מוציאים ומגישים חם.
  • ניתן גם לאפות – מחממים תנור ל 180 מעלות, מסדרים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, זוכרים לשמור על מרחק של 2 סיגרים בין סיגר אחד למשנהו, כדי שלא ידבקו, מרישים אותם בשמן, אופים 20 דקות עד השחמה קלה.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.