רולדת שוקולד בשני צבעים

רולדת שוקולד שמכינים בקלות

אז מי מאיתנו לא מנקה את הבית לפסח , יש כמובן את האוזני המן שנשארו מפורים , שאריות העוגה משבת , ועוד עוגיות שהשארנו בפריזר לזמנים צפופים , אבל עכשיו הכול יוצא החוצה , ועדיין כואב הלב לזרוק , וגם כואבת הבטן מכל הניקיונות , וצריך משהו שלא עושה הרבה פירורים לנשנש , בשביל זה יש את מתכון השאריות , גם עושה חיסול מלאי , גם מתוק לנשנש , וגם קליל ,

ועוד משהו – יש גם הגשה יפה אם אתם ממש רוצים להרשים מישהו בערב פסח .. בתאבון והמשך ניקיון קליל ..

לשכבה החומה

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 50 גר' מרגרינה
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • תמצית רום
  • 1 כף קקאו
  • 2 כפות ליקר
  • 2 כפות דבש

לשכבה הלבנה

  • 200 גר' שוקולד לבן
  • רבע כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות ליקר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר

עוגיות וכל מיני עוגות יבשות טחונות במעבד מזון במשקל כולל של בערך 500 גר' ,תלוי בספיגה של השוקולד .

אופן ההכנה

נכניס לסיר את המרגרינה או השמן במתכון הלבן ביחד עם הסוכר והדבש והמים , נביא לרתיחה עדינה ונשאיר על אש בינונית 10 דקות , נוסיף את שאר המצרכים מלבד השוקולד , לעוד 5 דקות , נכניס את השוקולד לסיר ל2 דקות תוך כדי ערבוב , נכבה את האש ונמשיך לערבב עד להמסה ואיחוד של כל התערובת , נערבב ביחד עם העוגיות המרוסקות ,

לשכבה הלבנה נכניס למעבד מזון רק עוגיות לבנות , ונערבב ביחד עם מסת השוקולד לבן ,

להגשה יפה:

נפרוס ניילון נצמד על משטח העבודה , נניח בשכבה עדינה את המסה החומה , מעליה נשטח את המסה הלבנה , נגלגל בעדינות ונהדק בסגירה , נכניס לפריזר לחצי שעה להתייצבות , נחתוך ונגיש ….

אין לכם זמן להשקיע , כדררו כדורים או גלגלו כל צבע בנפרד בתוך ניילון נצמד והכניסו למקרר .

המתכון פורסם לראשונה באתר קוקר כנסו לפוסט

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.