במתכון הזה אני עושה שימוש בבשר מס 2 , צלעות בקר, לרוב השימוש בנתח הזה כשהוא טחון פעמיים לקציצות בקר, בשונה מנתח מספר 5, הכתף, שעדיף לבשל או לצלות אותו בשלמותו,אך במתכון הזה חתכתי אותו לקובייות והכנסתי אותו לתבשיל.
מתכון לתבשיל בקר עם עלי מנגולד וחומוס:
מצרכים:
- נתח מס 2' צלעות בקר חתוך לקוביות
- 2 עלי דפנה,פלפל אנגלי
- קילו חומוס מבושל, או חומוס סאנפרוסט
- חבילת עלי מנגולד/עלי סלק
- 6 שינים שום כתושות
- 6 בצלים חתוכים לשמיניות
- 1 פלפל שאטה יבש (לא חובה)
- מעט שמן זית
- מלח פלפל
אופן ההכנה:
מכניסים את הבשר חתוך לסיר, ממלאים במים כפול מכמות הבשר, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, ופלפל שאטה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למשך שעתים מכוסה, בודקים כל חצי שעה שלא נגמרו המים במקרה הצורך, מוסיפים, עד שהבשר רך לאכילה.
בסיר נפרד מחממים מעט שמן זית, ומאדים את הבצל עד שמתרככך, מוסיפים מעליו את השום והחומוס, ומערבבים, לאחר 10 דקות כשריח השום ממלא את המטבח, מוסיפים מעט מים רק עד כיסוי, ומבשלים על אש בינונית כ 15 דקות, עד שהמים מתאדים לחצי, מתבלים מעט מלח פלפל שחור, טועמים, מתקנים טיבול, ומוררידים מהאש.
מסננים את הבשר שהתבשל מהמים, ומעבירים אותו לסיר עם הבצל והחומוס, מוסיפים עלי מנגולד קצוצים, מחזירים לאש בינונית, ומערבבית בעדינות 3-5 דקות, עד שהתבשיל מתאחד, מורידים מהאש מהר שעלי המנגולד לא ימותו והטעם יהפוך מריר.
מגישים את תבשיל הבקר על אורז לבן, או קוסקוס ביתי, ומקבלים מחמאות.
2 מחשבות על “מתכון לתבשיל בשר בקר עם עלי מנגולד וחומוס”
איך העלים נשארו כאלו ירוקים ?
העלים נכנסו בשלב העירבוב האחרון לסיר, בכדי לשמור על הערכית התזונתיים שלהם, וכמובן על הטעם.