מלפפון חמוץ, קוביות לחם, רצועות גזר – בטמפורה, רוטב ראנץ'

פעם ראשונה ששמעתי על מלפפון חמוץ בטמפורה, הרמתי גבות, כשיום אחד נשאר לי מעט טמפורה ניסיתי כמה חתיכות והופתעתי בגדול, החמיצות יחד הפריכות של הטמפורה יוצרת ניגוד טעים ועוצמתי, בעודה עם טמפ' חשוב לזכור 2 כללים ברורים, 1 מטגנים קרוב ככל האפשר לזמן האכילה, ככל שעובר זמן הפריכות יורדת וזה כבר לא אותו דבר. 2 לעבוד עם טמפורה קרה, הפרש הטמפרטורה בין בלילה קרה לשמן חם, הופך את המעטה להרבה יותר קריספי.

חומרים:

טמפורה:

  • 1 כוס קמח
  • חצי כוס קורנפלור
  • ·       1 אבקת אפייה
  • ·       1 חלבון
  • ·       1 כוס סודה
  • ·       5 קוביות קרח
  • חצי כפית מלח
  • כית אבקת שום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

חומרים לטיגון:

  • 2 גזר מקולף
  • ·       5 מלפפון חמוץ פרוס באלכסון מונח על ניר סופג

קוביות לחם:

  • 5 פרוסות לחם חתוכות לקוביות
  • רבע כוס שמן זית
  • כף אבקת שום
  • כפית מלח דק
  • חצי כפית תבלין לפיצה

רוטב ראנץ:

  • 150 מל' יוגורט
  • ·       5 כפות שמנת חמוצה
  • כף חומץ
  • רבע כוס שמיר יבש
  • רבע כוס פטרוזיליה יבשה
  • חצי כפית מלח דק
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • חצי פלפל חריף קצוץ דק

אופן ההכנה:

טמפורה:

  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מקלפים את הגזר במקלף לפרוסות דקות.
  • מניחים בקערה את כל היבשים, מערבבים את קוביות הקרח בתוך הסודה, ובעזרת מטרפה מערבבים את הסודה עם היבשים, מוסיפים חלבון וממשיכים לערבב, במידת הצורך מוסיפים עוד סודה, המטרה להגיע למרקם כמו של טחינה גולמית (לפני ההכנה).
  • טובלים את המלפפון חמוץ והגזר המקולף בתערובת הטמפורה, מנערים מעט ומטגנים בשמן עמוק, מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך מסננת או ניר סופג.
  • קוביות לחם – מערבבים את כל החומרים יחד, מחממים תנור ל 180 מעלות, משטחים על תבנית בשכבה אחת, ואופים עד השחמה קלה.
  • רוטב ראנץ – מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • בניית המנה – בקערה עמוקה מניחים רוטב ראנץ', ומסדרים מעל קוביות לחם, מניחים מעל את הירקות בטמפורה ומגישים מיד.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.