מתכון-קוראסונים

מתכון מיני קרואסונים מתכון של מנצחים

אני אוהב בצקים, כל הסוגים, לרדד, ללוש, לשחק בכל מיני צורות, זה בעצם פינת המשחקים של המבוגרים.
לפני שבע שנים בערך, כשניהלתי חנות פיצה בדרום, בשעות הפנאי הייתי משחק עם הבצק בכל מיני צורות, פעם עושה סמבוסק, פעם שמש, ופעם לחמניות קטנות.
ואז גילתי שאותו בצק עם אותו מתכון בדיוק, כל פעם שנעשה אותו בצורה שונה, הוא יקבל טעם שונה, וזה בגלל הפריכות החיצונית שעוטפת אותו, כשעשיתי עם זה פיצה, היה לזה טעם חזק של הפיצה עם הגבינה צהובה והרוטב, וכשעשיתי מזה לחמניות פיצה, פתאום הבצק קיבל מקום, והטעם שלו היה מורגש, זה כמובן גם בגלל סוג הרידוד, אבל בעיקר ככל שהבצק יהיה יותר חשוף לחום התנור ופחות מכוסה ברוטב נקבל טעם של הבצק.
במתכון שלפניכם, אני יצרתי מיני רוגלך קטנים בכל מיני טעמים, בשביל לקבל חזק את הטעם של הבצק, שהוא בצק מדהים!!!
לבצק:
1 ביצה + חלמון
חצי כוס יין אדום
כוס אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון
1/2 כפית מלח
300 גרם מרגרינה בטמפ' חדר
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים
למילוי תפוחים עם אגוזים:
2 תפוחים חתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים
2 כוסות אגוזים קצוצים
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס מיץ תפוזים
50 גר' מרגרינה
פקק של ליקר אמרטו.
מילוי של שוקולד ביתי:
1 כף שוקולית
1 כף קקאו
1 סכור וניל
כפית תמצית רום
3 כפות שמן קנולה
מים לפי הצורך
המילוי צריך להיות קר לכן נתחיל עם הכנת המילוי, בסיומו נכניס למקרר ונעבור להכנת הבצק.
למילוי תפוחים עם אגוזים:
בסיר נרתיח, מרגרינה, סוכר, תפוחים, ומיץ תפוזים, 12 דקות, נוריד מהאש ונוסיף את יתר המרכיבים, כשאת הביצה מוסיפים אחרון, נערבב חזק, ונכניס למקרר.
לבצק:
בקערת מיקסר נקציף, מרגרינה, ביצה והחלמון, יין, אבקת סוכר ומלח, 3 דקות.
נוסיף את יתר המרכבים, ונלוש במשך 7-8 דקות, נוציא, נעטוף בניילון נצמד, ונכניס למקרר לחצי שעה.
נקמח מעט את משטח העבודה, ונרדד חלק קטן מהבצק למלבן, עם סכין נחתוך באלכסונים, ליצירת משולשים ארוכים, נניח מעט מהמילוי בחלק הרחב של המשולש, ונגלגל לקרואסון,
בתבנית נסדר אחד במרחק של 2 אצבעות מהשני, נמרח מעליהם ביצה טרופה, נפזר מעט שומשום ,ונשאיר בחוץ להתפחה שעה, נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, 25 דקות, או שעד ששחום מלמעלה.
למילוי שוקולד ביתי:
בקערה קטנה נערבב את כל החומרים בלי המים, ליצירת מסה, נוסיף מים בעדינות עד שנגיע למרקם הרצוי, (המרקם צריך להיות מספיק רך למריחה ושלא יקרע את הבצק, ומספיק מוצק בשביל שלא יישפך באפיה).

המתכון פורסם לראשונה באתר קוקר.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.