לזניה בצלחת – שכבות של עלי פסטה, רוטב בשמל, פלפלים קלויים, ועגבניות מבושלות

למי שלא מכיר, הלזניה הקלאסית בנויה בתוך תבנית בשכבות של עלי לזניה לא מבושלים, ירק, רוטב כלשהו, וחוזר שוב עד למעלה, במתכון שלפניכם אני מפרק את הלזניה, מבשל כל מוצר בנפרד ובונה אותה שוב על הצלחת, הטעמים שונים, המרקם שונה, וההגשה שונה.

 

חומרים:

  • 6 עלי לזניה מבושלת במי מלח לפי הוראות יצרן 
  • 3 פלפלים קלויים 
  • 3 עגבניות אפויות בתנור חצי שעה 
  • חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
  • חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת 
  • 2 כפות שמן זית 

רוטב בשמל:

  • 50 גר' חמאה
  • 2 כפות קמח לבן
  • כוס חלב
  • חצי כוס יין לבן
  • חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  • רוטב בשמל – ממיסים בסיר רחב על להבה נמוכה 50 גר' חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים חזק חזק על מנת שלא יהיו גושים, אחרי שהקמח יתאחד עם החמאה מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה כוס חלב וחצי כוס יין לבן, ממשיכים לטרוף ומוסיפים פנימה את התבלינים, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת המוצרלה.
  • מקלפים את הפלפל הקלוי והעגבנייה המבושלת.
  • הרכבת המנה – בצלחת שטוחה עם שוליים שופכים מעט את רוטב הבשמל, מניחים עלה לזניה, ומעליו חתיכה קרועה מהפלפל הקלוי, מקפלים את עלה הלזניה מעל הפלפל ומניחים עליו פיסת עגבנייה מבושלת קרועה ביד, מקפלים שוב את עלה הלזניה מעל העגבנייה ומניחים מעליו שוב חתיכת פלפל קלוי, מוסיפים עוד מעט מהרוטב, מפזרים מעט גבינה צהובה גבינה בולגרית וכמה טיפות של שמן זית. 

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.