כל מה שרציתם לדעת על חזה בקר

חזה בקר הידוע במספר נתח מספר 3 מורכב משני שרירים שונים, לאחד קוראים פלאט הוא החלק השטוח יותר ורזה, ולשני קוראים פוינט הוא החלק העבה יותר, וגם שמן ומשויש יותר מהפלאט.

אין חוק אחיד לכל הקצבים איך נכון לקצב את הפרה, ולכן כל תוכלו למצוא את שניהם מקצובים יחד ונמכרים כחזה בקר, תוכלו להבחין בשכבת שומן אשר מחברת בין שני הנתחים, אני לא אוהב לבחון דברים בטוב או לא טוב, אבל לצרכני בשר חשוב לדעת שהמרקם שונה בין שני הנתחים וגם סיבי הבשר עוברים בצורה שונה, כך תוכלו לעבד נכון את הבשר ולהוציא תוצאה טובה.

בנוסף תוכלו למצוא גם את החזה מקצוב יחד עם העצם שלו ונמכר לפעמים כבריסקט על עצם, כשבסופו של דבר זה אותו נתח בחיתוך שונה.

הקורנדביף הוא עיבוד של נתח החזה הפלאט לסגנון שדומה לפסטרמה ומוגש חם, אם כיום ניתן למצוא קורנדביף גם מהפוינט. 

בסרטון לקחתי נתח של חזה פירקתי והסברתי איך נכון להסתכל עליו, מוגש לכם בכייף, אשמח לענות לכל שאלה.  

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.