מאחורי הקלעים של המנה: את המנה צילמנו ישר אחרי החגים הזמנתי דניס ולא היה, אז התפשרתי על מושט, מתברר שלא טעיתי השילוב עם המושט היה נהדר, כדי לחבר לדג טעם רענן וקראנצ'י חיפשתי לשלב סלט חי עם טעמים מאותה משפחה כך הגעתי לשומר, משפחת הטעמים שלו אמנם יותר קרובים לערק וכוכב אניס, אבל הטעם הדומיננטי שמתחבר אליו הכי טוב זה מיץ לימון, וכידוע מיץ לימון אוהב גם דג, לרוטב בתחתית המנה חיפשתי משהו שונה ממנעד הטעמים שכבר קיים, כך הגעתי לטעם המתוק העדין עם הדלעת, אבל משהו בביס הרגיש חסר, כאילו הרוטב נשכח בצד, תיגברתי אותו עם פקאן סיני מתוק שמחבר את הטעם המתוק לשומר עם הלימון והדג, הקדאיף נמצא פה רק בשביל הרעש.
חומרים:
- 3 פילה מושט ללא עור, חתוך לקוביות
- · 3 כפות מיץ לימון
- כף מיונז
- · 2 שיני שום כתוש
- כפית מלח דק
- כף פפריקה מעושנת
- קורט כמון
- כפית שום גבישי
קדאיף:
- 150 גר' שערות קדאיף מופרדות
- רבע כוס זמן זית
- חצי כפית מלח דק
- כפית סוכר
סלט שומר ופקאנים:
- 2 יח' שומר חתוך למקלות
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- רבע כוס מיץ לימון
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית מלח דק
- · 100 גר' פקאן סיני
קרם דלעת צלויה:
- חתיכת דלעת במשקל 400-600 גרם
- · 1 בצל קלוף וחתוך לארבע
- · 2 שיני שום
- · 3 גזר קלוף וחתוך לארבע
- חצי כוס שמן זית
- חצי כפית מלח דק
אופן ההכנה:
קוביות דג
- מערבבים את כל החומרים יחד, מעבירים למקרר לשעתיים לספיגת טעמים.
קדאיף:
- מערבבים את כל החומרים ובודקים שהשמן עוטף את כל השערות קדאיף.
- פותחים שערות על כף היד מניחים במרכז דג ומגלגלים, מניחים בתבנית שקעים חצי עיגול.
- מחממים תנור ל 180 מעלות, מכניסים את כדורי הקדאיף לתנור ל 25 דקות או עד שמשחים.
סלט שומר ופקאנים:
- מערבבים את כל המוצרים, טועמים ומתקנים תיבול.
קרם דלעת צלויה:
- עוטפים את כל הירקות בשמן זית, ושומרים את יתרת השמן.
- מחממים תנור ל 200 מעלות, אופים את הירקות עד שהדלעת רכה (סכין שפיץ שנכנס, יוצא ללא בעיה)
- מעבירים למעבד מזון, מתבלים, וטוחנים, מוסיפים תוך כדי העבודה את יתרת שמן הזית, טוחנים למחית חלקה, ומסננים במידת הצורך.