כבד קצוץ ידנית מהמטבח המודרני, עם קונפיטורת בצל ועגבניות

את המנה הזאת הגשתי לאורחים חשובים ישר לשולחן, הבאתי קרש עץ גדול, עם סכין שף, על הקרש היו מסודרים כל המרכיבים מלבד הקונפיטורה, וכך קצצתי ישר מולם, זמן הכנת המנה ואופן הביצוע פותח את הלב והתאבון, האורחים שותפים לתהליך, היות והקצוץ הוא גס, זה קורה דיי מהר, השלב הפתיע במנה זה התיבול, אין תיבול במנה מלבד הקונפיטורה, זה מעניק למנה את כל הטעמים ומאחד אותם, ועל הדרך גם ממיס מעט את השוקולד, לכן תשקיעו בקונפיטורה, תטעמו ותתקנו תיבול עד שתגיעו לטעם מושלם!

חומרים:

  • 250 גר' כבד צלוי נקי וחתוך לקוביות
  • ·        4 ביצים קשות
  • ·        (100 גר') חבילת ערמונים מוכנים חתוכים ל 4
  • ·        100 גר שוקולד מריר קצוץ דק בסכין
  • חצי פלפל חריף קצוץ דק (אפשר להוסיף לפי הטעם)
  • חצי כפית מלח גס

קונפיטורת בצל ועגבניות מבושלות בסוכר:

  • 2 כוסות סוכר
  • ·        2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות
  • ·        10 בצלי שאלוט מקולפים
  • מקל קינמון
  • קורט מלח
  • ·        3 כפות מיץ לימון
  • חצי כוס מים
  • כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בצל ועגבניות מבושלות בסוכר:

  • בסיר קטן וכבד מניחים את כל הרכיבים מלבד הסוכר, משטחים ומפזרים את כל כמות הסוכר מעל, מדליקים את האש, ומבשלים 5 דקות על להבה גדולה.
  • סוגרים מכסה, מנמיכים את האש, ומבשלים שעה עד שעה וחצי, אחת ל 10 דקות בערך לפתוח ולערבב בעדינות, להשתדל כמה שפחות לשבור את העגבניות, לטעום שיתרכך מספיק, ושהמתיקות מספיקה, מצננים.
  • הגשה יוקרתית (כמו בתמונה) מסדרים בסיס של עגבניות ובצלים מסוכרים, ומעליו מסדרים בעדינות את שאר המצרכים, מטפטפים מלמעלה מהרוטב של העגבניות.
  • הגשה משפחתית, קוצצים בקרש חיתוך את כל המרכיבים, ממש על השולחן מול האורחים, טועמים ומתקנים תיבול, מגישים.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.