בורגול עם בטטה ותערובת פיצוחים, עם עשבי תיבול

גם במתכון הזה תוכלו לשים לב שאין איזה רוטב או תיבול שמאחד את הכל, זה אפילו מעט יבש בהגדרה, אך בעייני זה הייחודיות של המנה, המרכיבים שלה, כל מרכיב מטופל נכון ומביא איתו רצף של טעמים שונים, אבל כולם מדברים בשפה אחת, פשטות, אין פה שום חומר גלם שישתלט על המנה, היחיד שעלול להגדיל פער, זה הדובדבן, לכן המינון שלו קטן מיתר המרכיבים, וגם הוא עטוף במעט חמיצות, העסיס שיוצא מהדובדבן יעניק ריענון איכותי למנה.

חומרים:

בורגול:

  • כוס בורגול דק
  • כפית מלח
  • ·        2 כפות שמן זית
  • ·        3 כפות בצל מטוגן קצץ דק
  • ·        2 כוסות מים חמים

בטטה:

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • כף פפריקה מרוקאית
  • כפית מלח גס
  • ·         חצי כפית פלפל שחור
  • כף גבישי שום
  • קורט כמון
  • כף סילאן
  • כף רוטב סויה
  • רבע כוס שמן זית

תערובת גרעינים:

  • 100 גר' גרעיני חמנייה קלופים
  • ·        100 גר' גרעיני דלעת קלופים
  • חצי כוס צימוקים מושרים במים שעה ומסוננים
  • כפית מלח גס
  • ·        2 כפות מים

תערובת עשבי תיבול:

  • חופן שמיר קצוץ גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • ·        8 עלי נענע פרוסים דק
  • ·        2 מקלות עלי סלרי קצוצים דק מאוד

פירות:

  • 10 דובדבנים אדומים, מגולענים וחתוכים לשניים
  • ·        10 דובדבנים צהובים, מגולענים וחתוכים לשניים
  • רבע כוס מיץ לימון
  • כפית סוכר

אופן ההכנה:

בורגול

  • בקופסה גדולה מערבבים בורגול עם שאר הרכיבים מלבד המים, עד שכל הבורגול עטוף הייטב בשמן והתבלינים מפוזרים, ממלאים מים חמים ומערבבים, סוגרים מכסה ומשאירים חצי שעה.
  • במידה ונשאר מים מסננים, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.

בטטות:

  • מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפייה.
  • מערבבים את הבטטה עם יתר המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • משטחים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה על תבנית האפייה, במידה ונשאר עוד קוביות בטטה, מניחים בצד וחוזרים שוב על הפעולה.
  • מכניסים לתנור ל 20 דקות, בודקים שהבטטה רכה מספיק אך לא נמעכת, מוציאים.

תערובת גרעינים:

  • מלהיטים מחבת עד שעולה ממה עשן, מכניסים למחבת מים ומלח, ממתינים 10 שניות, ומכניסים את כל המרכיבים, מקפיצים ומערבבים היטב, כ 3 דקות, ומכבים את האש, המטרה לא לקלות את הגרעינים אלה לתת להם מעט פריכות והוצאת טעמים.
  • מצננים.

תערובת עשיבי תיבול:

  • מערבבים את כל עשבי התיבול יחד בקערה יבשה.

פירות:

  • מערבבים את הדובדבנים עם הלימון והסוכר משאירים בצד מכוסה 10 דקות.

בניית המנה:

  • הגשה יוקרתית – מסדרים בכוס הגשה גבוה ויפה את כל המרכיבים בצורה מסודרת אחד מעל השני, מהדקים כל שורה בעזרת כף הפוכה על מנת לקבל שכבה מהודקת, שופכים מעט מהנוזל של הפירות מעל המנה.
  • הגשה משפחתית – מערבבים את כל המוצרים מלבד הפירות בקערה, מחלקים לצלחות אישיות, ומסדרים פירות בהגשה.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.