אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, במקרה הזה התמונה חוטאת למציאות, התמונה צולמה 10 דקות אחרי שאצבעות המוצרלה יצאו מהטיגון והיות ואנחנו (אני ושושי הצלמת) דוגלים במינימום של התערבות חיצונית של פוטושופ או אמצעים כאלו ואחרים, פשוט להציג את מה שיצא, בחרנו להוציא את המנה ככה, אז נכון המנה ממש יפה, (כי היא טעימה) אבל משהו אחד התמונה לא מראה, איך שהגבינה נמסה כשהיא יוצאת מהמחבת פשוט לעמוד ולנשנש ישר מהמחבת, חשוב מאוד שהשמן יהיה חם והציפוי יהיה עבה כך החום יגיע למרכז הגבינה בדיוק בזמן שהוא יתצטרך לצאת מהמחבת ותקבלו מנה מושלמת!
חומרים:
- 6 אצבעות מוצרלה
- כוס פנקו
- חצי כוס קמח
- כפית אבקת שום
- · 2 חלמון ביצה
- שמן לטיגון חצי עמוק
סלט קינואה:
- כוס קינואה
- צרור גדול של שמיר
- · 1 בצל גדול מטוגן קלות
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס מיץ לימון
- כפית מלח דק
- כף סרירצ'ה
אופן ההכנה:
- אצבעות מוצרלה – מערבבים פנקו עם אבקת שום ומחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- מכינים שלוש קערות, באחת טורפים חלמונים, בקערה שניה מכינים את הפנקו, ובשלישית מניחים קמח.
- טובלים את אצבעות המוצרלה בביצה, ומצפים בקמח, טובלים שוב בביצה ומצפים בפנקו.
- מטגנים את אצבעות המוצרלה בשמן חם עד שמשחים מכל הצדדים.
סלט קינואה:
- מניחים את הקינואה בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות עד שיוצאים זנבות לבנים מהקינואה, מסננים מהמים, ומצננים.
- מערבבים את כל חומרי הסלט טועמים ומתקנים תיבול, משאירים 10 דקות לקליטת טעמים.
- בניית המנה – פורסים אצבעות מוצרלה, מסדרים סלט קינואה על צלחת הגשה ומסדרים מוצרלה מטוגנת.