אמפנדס חצילים עם סלסה טרייה 

 

את האמפנדס טעמתי לראשונה אצל חבר דרום אמריקאי, הוא סיפר לי שבבית הוריו אי שם בדרום אמריקה המאכל מקובל מאוד לאירוח, הוא פשוט, קליל, ומסכים לקבל כל מילוי שנכניס לו, ברחובות אפשר למצוא דוכנים של אמפנדס במספר מילויים ורטבים, במתכון הזה הכנסתי קצת טעמים מקומיים, זעתר חצילים ופטרוזיליה , נשנוש קליל לפתיחת ארוחה או כמנה ראשונה.

חומרים:

בצק: 

  • כוס וחצי קמח (1 כוס 135 גרם)
  • חצי כוס מים (כ 60 מ"ל)
  • שליש כוס שמן 
  • 80 מ"ל מים 
  • חצי כפית מלח 
  • חצי כפית סוכר
  • שמן זית למריחה 

מילוי חצילים:

  • 2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות 
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות 
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות שמן 
  • כף זעתר
  • חצי כפית מלח דק
  • רבע כפית פלפל שחור דק

סלסה עגבניות טרייה:

  • 3 עגבניות מגורדות בפומפייה גסה 
  • 1 בצל מגורד בפומפייה גסה
  • 3 שיני שום כתושות 
  • מיץ מחצי לימון 
  • 4 כפות שמן זית 
  • חצי כפית מלח דק
  • פלפל שחור לפי הטעם 
  • חצי כפית פפריקה מתוקה / חריפה 

אופן ההכנה:

  • הבצק – לשים את כל החומרים לבצק אחיד, מניחים במקרר חצי שעה.
  • מגלילים לנקניק ארוך, מחלקים לכדורים קטנים, ומרדדים דק דק (הקפידו על בצק דק כדי שיצא קריספי).
  • ממלאים בכפית של מילוי חצילים, סוגרים ומהדקים קצוות עם מזלג, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מע' למשך 20 דקות עד שמשחים.
  • מילוי החצילים – מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים בצל, מטגנים עד שמזהיב, מוסיפים חצילים ומטגנים עד שמשחימים, מוסיפים פטרוזיליה, רוטב צ'ילי מתוק, ותבלינים, טועמים, מתקנים תיבול, ומצננים.
  • סלסה עגבניות – מערבבים את כל החומרים, טועמים מתקנים תיבול ומגישים לצד האמפנדס.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.