אורז עם עדשים וכרישה

  • מצרכים:
    1/2 2כוסות אורז
  • 5 כוסות מים
  • 2 כוסות עדשים אדומות שרויות במים במשך שעה מסוננות
  • 1 ענף כרישה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כמון, מלח, כורכום
  • +1 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

לאורז:

לחמם מעט שמן בסיר

להכניס 1/2 2 כוסות אורז, לערבב 5 דקות ולהוסיף מלח

לשפוך 5 כוסות מים ולערב.

להנמיך את האש ולבשל 25 דקות על אש נמוכה. האורז יהיה מוכן ברגע שיספח אליו את כל המים. זאת אומרת שלא ישארו מים מעל האורז.

לכבות את האש ולהשאיר מכוסה 15 דקות.

לעדשים:

לקצוץ את ענף הכרישה ולאדות עם מעט שמן עד שנהיה קצת חום.

להוסיף את העדשים המסוננים, חופן הפטרוזיליה הקצוצה, כמון, מלח, כורכום ומים עד לכיסוי העדשים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבדוק כל כמה דקות עד שהעדשים יהיו מוכנות. צריך להזהר שלא יהיו דייסה.

לערבב את העדשים והאורז ביחד ושיהיה בתיאבון!

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.