על פניו המתכון נראה פשוט מאוד, אורז עם ירקות, הייחודיות במתכון זה מידת העשייה של הירקות, הברוקולי רק עובר הקפצה קלה, והגזר נכנס טרי לתוך האורז, זה כבר לא עוד אורז עם ירקות, בכל ביס יש מנעד רחב של מרקמים וטעמים שהופך את האורז לתוספת חגיגית של החג.
חומרים:
- כוס וחצי אורז בסמטי מבושל
- 2 גזרים קלופים
- 2 כוסות פרחי ברוקולי
- 1 בצל קטן חתוך לקוביות
- צרור שמיר קצוץ
- רבע כוס שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- חצי כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור דק
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה מחממים שמן זית, ומוסיפים שום, מוסיפים את הברוקולי והבצל, מטגנים במשך 8 דקות עד לריכוך עדין של הברוקולי.
- מוסיפים את האורז והגזר, מערבבים / מקפיצים, מוסיפים מלח גס, ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים.