קדרת ירקות כתומים, עדשים שחורות וטופו בתנור שף ישראל, צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק פורסם במגזין החורף של 'טעימות' מגזין המזון מבית 'משפחה'.

מתכון קדרת ירקות כתומים, עדשים שחורות וטופו בתנור

מתכון למנה טבעונית קלה להכנה, ממוצרים זמינים וטעימה מאוד למי שלא אוכל בשר.

מצרכים:

לקטניות:

  • 1 כוס עדשים שחורות מושרות יממה במים חמים

לטופו:

  • 250 גרם טופו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 לימון-מיץ
  • מעט צ'ילי חריף

לירקות והמנגו:

  • 1 דלעת ערמונים קטנה שטופה וחתוכה לפרוסות
  • 1 מנגו קטן חתוך לקוביות
  •  1/2 דלורית בינונית חתוכה לקוביות
  • 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות יותר

לרוטב:

  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סילאן
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הטופו:

  • חותכים את הטופו לקוביות ומשרים בחומרי המשרה למשך שעתיים וחצי.

מכינים את המנה:

  • מפזרים בקרקעית התבנית את העדשים ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
  • מערבבים בקערה את כל הירקות והמנגו, מתבלים במיץ תפוזים, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל שחור ומסדרים מעל העדשים שבתבנית.
  • מסננים את הטופו מחומרי המשרה ומפזרים מעל הירקות הכתומים.

אופים את המנה:

  • מכסים ברדיד אלומיניום, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
  • מערבבים ומגישים לשולחן.

להגשה נוחה: ניתן לבשל הכל בתבנית פיירקס או בכל תבנית הגשה אחרת ולהגיש אל השולחן היישר מהתנור.

אחסון: 4 ימים במקרר

 

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

פורסם במגזין החורף של 'טעימות' מגזין המזון מבית 'משפחה'.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.