סלט עדשים שחורות.
בסלט הזה כל ירק מקבל טיפול וחיתוך נפרד ורק בסוף הם כולם מתאחדים יחד להרומניה מושלמת, מתכון ממולץ.
רשימת קניות:
- 200 גר' עדשים שחורות קטנות
- 5 עלי מנגולד
- צרור פטרוזיליה
- 200 גר' חמוציות
- 1 בצל סגול
- 1 גזר
- 20 צנוניות קטנות
- 2 לימונים למיץ
- שמן זית
- מלח,פלפ שחור
בישול עדשים שחורות:
*חשוב לברור הייטב את העדשים מאבנים קטנות שאחר כך מאוד לא נעימות בפה.
מניחים את העדשים בקערה יוצקים עלייהם מים רותחים מהקומקום מכסים ומניחים לחצי שעה,
בינתיים-
קוצצים את הפטרוזיליה, והעלי מנגולדד.
משרים את החמוציות במים רותחים 15 שעה מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.
חותכים את הגזר חתיכות ממש קטנות,
ואת הצנוניות פורסים דק דק.
אופן ההכנה:
אחרי שהעדשים מוכנות, מערבבים עם הכל סוחטים פנימה 2 לימונים גדולים, מתבלים בשמן זית ותבלינים.
בתאבון