מתכון לצלי בקר ברוטב שוקולד שף ישראל צילום וסטיילינג שושי סירקיס פורסם בעיתון בתוך המשפחה

מתכון צלי כתף ברוטב שוקולד וציר בקר מריר עם בצלצלי שאלוט וגזר מקורמלים

ישנם כמה וכמה מתכונים לצלי כתף, אך מתכון כזה מיוחד לא פוגשים כל יום. זהו מתכון לצלי כתף ברוטב שוקולד, זה אמנם נשמע מוזר וקצת מסובך, אבל השילוב של השוקולד עם הבשר והירקות שקורמלו בסירופ סוכר יוצר מנה שקשה להפסיק לאכול אותה, מומלץ!

 

מוצרים:

  • צלי כתף מספר 5 (אפשר גם קפוא שהופשר לילה במקרר
  • 2 בצלים מקולפים וחתוכים לארבע
  • 2 גזרים מקולפים וחתוכים למקטעים

לרוטב:

  • חבילה וחצי שוקולד מריר
  • 1 ריץ'
  • 3 כוסות מציר הבקר שהכתף בושל בו

לבצל וגזר מקורמלים:

  • 1 שקית גזר גמדי
  • 10 בצלצלי שאלוט או 4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לבשר:

  • מכניסים את הירקות לסיר רחב ועמוק ומטגנים עם מעט שמן עד להשחמה.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים עם הירקות דקה מכל צד.
  • מזיזים את הסיר מהאש ויוצקים פנימה כוס מים.
  • מגרדים עם מרית את קרקעית הסיר.
  • ממלאים מים עד חצי מגובה הנתח ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ובודקים שהנוזל בסיר מבעבע עדין במשך שעתיים וחצי עד שלוש.
  • כל חצי שה מסובבים את הנתח לצד אחר כדי שכל הנתח יתבשל בתוך הרוטב.
  • מקררים לילה במקרר וחותכים למחרת.

רוטב ציר בקר ושוקולד מריר:

  • בסיר קטן מרתיחים את ציר הבקר.
  • מכניסים לציר הרתח את השוקולד המריר תוך כדי ערבוב.
  • מנמיכים את האש ומוסיפים בעדינות את הריץ'.
  • טורפים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם בעבוע עדין כעשר דקות עד להסמכה רצויה.

בצל וגזר מקורמלים:

  • מרתיחים במחבת מים עם הסוכר והירקות.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות על אש נמוכה עד שהמים מתאדים ונוצר סירופ קרמל.
  • מכבים את האש, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב.

הצעת הגשה:

מניחים בצלחת הגשה פרוסות בקר כשהן שוחות ברוטב שוקולד עשיר עם התוספת הבאה וכמובן הירקות המקורמלים.

 

המתכון פורסם בעיתון "בתוך המשפחה" מספר 803.

צילום וסטיילינג: שושי סירקיס

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.