אם רק היה אפשר להעביר את הארוחה לתוך הגינה ולאכול את הירקות ישר מהעצים…
במתכון הבא נותנים במה לירקות! הטיפול בירקות הוא מינימלי, צלייה קצרה וריכוך קטן, אל תהססו להחליף ירקות, בחרו ירקות שאתם אוהבים רק הקפידו על טיפול נכון בירק בהתאם לאופי הירק, והגשה עם גבינות בעלי טעמים עזים, הטבע מנצח במנה הזאת.
חומרים:
- 1 זוקיני שטוף ופרוס לפרוסות דקות
- 1 דלעת ערמונים שטופה וחתוכה דק
- 1 מלפפון חתוך דק דק
- 1 עגבנייה מקולפת מרוקנת בגרעינים וחתוכה לרצועות
- חופן נבטי חמנייה
- כמה עלי פטרוזיליה
- קופסת בייבי מוצרלה
- קופסת פטה עיזים מפוררת ביד
- 5 כפות שמן זית
- כף מלח גס
- כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת פסים ללא שמן, מסדרים את פרוסות הזוקיני לצלייה קצרה, (היות והפרוסות דקות הצלייה קצרה כדי שלא ישרפו) הופכים וצולים גם צד שני.
- צולים את דלעת הערמונים גם על אותה מחבת משני צדדים לרכות מושלמת
- הרכבת המנה – משתמשים במעוף האישי – מסדרים על צלחת הגשה מרכזית את הירקות בצורה שווה על מנת שכל הירקות יהיו מפוזרים על כל הצלחת, ביניהם מפזרים את הגבינות, ממש לפני ההגשה מזלפים מלמעלה שמן זית, חומץ בלסמי ומלח גס, ומגישים