מנה של מרקמים, מי מקוראי הטור כבר שמו לב שאני שם דגש גדול על מרקמים, בעיניי מנה נכונה מורכבת משילוב של מרקמים וטעמים, זה משפיע קודם כל על העניים רואים מספר מרקמים וזה הופך למסקרן, זה ממשיך בטעם כל מרקם מעניק גם טעם שונה, ומסתיים במוח הערבוב שיש בפה בין מרקם למרקם מסקרן את המוח כשפעם יש קראנצ'יות ופעם זה נימוח, כך החוויה גדלה, במנה הזאת לקחתי שני חומרי גלם עיקריים, גזר וסלק, והגשתי אותם בשני טעמים ומרקמים שונים, מבלי לשים לב הירקות קיבלו מקום של כבוד במרכז הצלחת ולא כתוספת.
חומרים:
קרם סלק:
- 2 יח' סלק מבושל ומקולף
- · 1 תפוח אדמה קטן מבושל ומקולף (אפשר לבשל ביחד עם הסלק)
- כף סילאן
- כפית מיץ לימון
- כפית רוטב סויה
- רבע כפית פלפל שחור
סלק במרינדה:
- 2 יח' סלק מבושל, מקולף, וחתוך לקוביות קטנות
- · 2 כפות שמן זית
- · 2 שיני שום חצויות לשניים
- · 2 כפות דבש
- · 2 כפות רוטב ברביקיו
- כף מיץ לימון
- כפית סוכר
קרם גזר:
- 6 גזרים קלופים מבושלים במים עד ריכוך (מזלג שננעץ בתוכו יוצא בקלות)
- · 2 שיני שום מבושלות במים
- · 1 בצל קטן מבושל במים
- · 1 תפוח אדמה מבושל במים
- כף מיונז
- חצי כפית מלח
- כף דבש
- קורט פלפל לבן
קוביות גזר במרינדה:
- 2 כפות שמן זית
- · 2 כפות ריבת משמשים
- כפית רוטב מייפל
- רבע כפית מלח דק
- קורט פלפל לבן
- · 1 פלפל חריף חצוי לרוחב
- כפית מיץ לימון
- · 5 גזרים חתוכים לקוביות ומבושלים במים עד ריכוך, כך שהקוביות רכות אבל לא מתפוררות
חמוציות ביין:
- חצי כוס חמוציות
- כוס יין אדום
- כף סילאן
- רבע כפית קינמון
פרודוקטים נוספים:
- שקדים פרוסים קלויים קלות
אופן ההכנה:
קרם סלק
- טוחנים את הסלק ומניחים במסננת ל15 דקות, מחזירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם יתר הרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
סלק במרינדה:
- מניחים את כל המוצרים מלבד הסלק בתוך מחבת או סיר קטן, מרתיחים ומבשלים 5 דקות, מערבבים עם הסלק ומשאירים לשעה, מסננים ומכינים להגשה.
קרם גזר:
- טוחנים את הירקות מלבד התפו"א במעבד מזון, מעבירים למסננת ל 15 דקות, מחזירים למעבד מזון מוסיפים תפוא ותבלינים, טוחנים למסה חלקה, טועמים ומתקנים תיבול.
קוביות גזר במרינדה:
- מניחים במחבת את כל החומרים מלבד הגזר, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות, מערבבים עם הגזר, ומשאירים חצי שעה לספיגת טעמים, מסננים ומכינים להגשה.
חמוציות ביין:
- בקלחת קטנה מחממים את היין עם הסילאן והקינמון עד רתיחה עדינה (בועות גדולות וראשוניות) מכבים את האש ומוסיפים את החמוציות, משאירים שעה עד שהם מתנפחים, מסננים ומכינים להגשה.
בניית המנה:
- מעבירים את הקרם גזר וסלק לתוך סקוו'יזרים או שקיות זילוף, ומזלפים על הצלחת נקודות של קרם, מערבבים את הסלק עם החמוציות ומניחים על הצלחת, בצד השני מסדרים תלולית של גזר וסוגרים עם שקדים קלויים מעל.