מתכון למנה טבעונית קלה להכנה, ממוצרים זמינים וטעימה מאוד למי שלא אוכל בשר.
מצרכים:
לקטניות:
- 1 כוס עדשים שחורות מושרות יממה במים חמים
לטופו:
- 250 גרם טופו
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 לימון-מיץ
- מעט צ'ילי חריף
לירקות והמנגו:
- 1 דלעת ערמונים קטנה שטופה וחתוכה לפרוסות
- 1 מנגו קטן חתוך לקוביות
- 1/2 דלורית בינונית חתוכה לקוביות
- 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות יותר
לרוטב:
- 1 שן שום כתושה
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 1/2 כוס סילאן
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מכינים את הטופו:
- חותכים את הטופו לקוביות ומשרים בחומרי המשרה למשך שעתיים וחצי.
מכינים את המנה:
- מפזרים בקרקעית התבנית את העדשים ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
- מערבבים בקערה את כל הירקות והמנגו, מתבלים במיץ תפוזים, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל שחור ומסדרים מעל העדשים שבתבנית.
- מסננים את הטופו מחומרי המשרה ומפזרים מעל הירקות הכתומים.
אופים את המנה:
- מכסים ברדיד אלומיניום, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
- מערבבים ומגישים לשולחן.
להגשה נוחה: ניתן לבשל הכל בתבנית פיירקס או בכל תבנית הגשה אחרת ולהגיש אל השולחן היישר מהתנור.
אחסון: 4 ימים במקרר
צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק
פורסם במגזין החורף של 'טעימות' מגזין המזון מבית 'משפחה'.