מצרכים:
- 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
- כפית אבקת אפיה
- כפית סודה לשתיה
- 4 כפיות קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס דבש
- 1/4 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- כוס קפה נמס (כפית גדושה של קפה נמס בכוס מים רותחים)
- 1/2 כוס שמנת צמחית
- 1/4 כוס ויסקי/רום/ברנדי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, והקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
בקערת מיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר, ביצים, תמצית וניל, הקפה החם, הויסקי והשמנת הצמחית.
מוסיפים לבלילה את החומרים היבשים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה.
לרפד תבנית בנייר אפיה ולהכניס לתנור לשעה ורבע. או עד שהעוגה מתייצבת ומוכנה. (מכניסים קיסם לאמצע העוגה ובודקים אם הקיסם יוצא יבש- זהו הסימן לכך שהעוגה מוכנה).
שיהיה בתיאבון