את עוגת היער השחור כולם מכירים, היא אחת מעוגות השכבות הכי נפוצות. זהו מתכון של שכבות עוגת שוקולד עם קצפת, אוכמניות באמצע, ודובדבנים מלמעלה. בפוסט זה תקבלו את היער השחור במתכון קצת אחר, האוכמניות ירדו לתחתית כרוטב והקצפת עלתה לראש הפירמידה.
חומרים:
- עוגת שוקולד פשוטה מאוסף המתכונים הפרטי שלכם
- 1 שמנת פרווה להקצפה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- כוסית ליקר תפוזים
- 1 כוס מלית אוכמניות
- חצי כוס סוכר
- כוס מים
- דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מערבבים את מלית האוכמניות עם המים והסוכר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות עד הסמכה.
- בקערה מקציפים את השמנת עם הפודינג וניל, מוסיפים 2 כפות מים ואת ליקר התפוזים.
- קורצים בעזרת קורצנים את העוגה.
הצעת הגשה:
שופכים מעט מהרוטב לצלחת הגשה. מעמידים את עיגולי העוגה מעליו, מזלפים קצפת ומקשטים בדובדבן מתוק.
המתכון פורסם בעיתון "בתוך המשפחה" מספר 803.
צילום וסטיילינג: שושי סירקיס