תעיפו רגע מבט למתכון, כמה חומרים יש, הביטו למטה יותר ובידקו מה הם הוראות ההכנה, המתכון הזה מכיל המון מרקמים, ועל זה יקום או ייפול המנה, ברגע אחד זה יכול להיות מנת חזה עוף יבש עם ירקות עייפים שוחים בתוך רוטב כבד, או קוביות חזה עוף עסיסיים ליד ירקות במרקמים שונים עם רוטב שמקפיץ את המנה לגבהים אחרים, במידה ובחרתם להכין לעצמכם את המנה לארוחת צהרים תוכלו לערבב את הרוטב במנה בסיום ההכנה, כשאני מגיש לאורחים, אני יעדיף לא לערבב את הרוטב, שלא ירכך את הירקות, לכן אני מגיש אותי בצד או מסביב, ומספר לו שבשביל לאכול צריך לערבב את כל המרכיבים יחד, כך אני מקבל מנה מלאה בטעמים ובדיוק במידת עשייה שבחרתי עבורו.
חומרים:
ברוסקטה
- 1 באגט פרוס ברוחב אצבע
- כפית מלח גס
- כף שמן זית
חזה עוף:
- 1 פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- · 3 כפות חרדל
- חצי כוס מיץ תפוזים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- · 2 כפות מיץ לימון
- כף פפריקה מרוקאית
ירקות:
- 10 זיתי קלמטה חתוך לרבעים
- · 3 גזרים מקולפים ופרוסים דק
- · 3 זוקיני ירוק פרוסים דק
- · 1 בצל סגול חתוך לחצי ופרוס דק
- · 1 מלפפון ירוק חתוך לקוביות קטנות
- · 2 כפות מלח דק
- · 5 צנוניות פרוסים דק
רוטב :
- חצי כוס מיונז
- · 3 כפות חרדל
- כפית חומץ
- כץ מיץ לימון
- חצי כוס מיץ תפוזים או מנגו
- חצי כפית כורכום
- מעט מלח לפי הטעם
חומרים:
ברוסקטה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קורצים מהבאגט עיגולים קטנים, ומסדרים על התבנית, מברישים שמן זית ומפזרים מלח גס, אופים עד השחמה, בערך 10-15 דק'
חזה עוף:
- מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול מערבים עם החזה עוף, מסדרים על תבנית משומנת מעט, אופים 15 דק' על 180 מעלות.
ירקות:
- מרתיחים סיר עם מים ומלח עד רתיחה, מכניסים לסיר גזר זוקיני ובצל סגול, ומכבים את האש, משאירים 10 דקות, ומסננים.
- את שאר הירקות מסדרים על נשטח העבודה או על צלחת הגשה לבנייה.
רוטב:
- מניחים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המיץ לימון, מפעילים ומזלפים בעדינות את המיץ, ממשיכים לעבד עוד כדקה, טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה:
- הגשה יוקרתית כמו בתמונה – מגלגלים את הגזר והזוקיני, מסדרים במרכז הצלחת בעיגול את קוביות החזה עוף, במרכז מסדרים את הירקות החלוטים והטריים, מעל מניחים ברוסקטה, ושופכים מסביב מהרוטב.
- הגשה משפחתית – מסדרים גבעה קטנה מכל מרכיב בסלט על צלחת שטוחה גדולה אחד ליד השני, מגישים לצד זה סוסייר עם רוטב, והאורח מערבב לעצמו את הסלט