במקור הקיש הוא בצק מבצק פריך שמחזיק את המסה שעליו, במתכון הזה הכנסתי את הקמח לתוך העיסה דרך הכנת בלילה, התלבטתי אך לקרוא לזה, פשטידה, קציצה, אבל אחרי שהכנתי הבנתי שעדיין קיש זה השם שהכי נכון לקורא לו כך, כשחשבתי על הקיש רציתי מאוד להגיש לידו קטשופ וכך הכנתי את הטוויל, שמאנם הטעם של הקטשופ הוא מעט נעלם אבל העניק למנה עוד מרקם מעניין ושונה.
חומרים:
- 300 גר' בשר בקר טחון
- · 1 בצל קצוץ דק
- · 2 מקלות סלרי קצוצים
- · 3 שיני שום כתושים
- · 1 עגבנייה מרוסקת
- כף פפריקה מרוקאית
- כפית מלח דק
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- כפית ראס אל חנות
- חצי כפית כמון
- רבע כוס שמן זית
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- · 3 ביצים
- כוס קמח
- · 1 אבקת אפיה
טוויל קטשופ:
- 80 גרם מים
- · 30 גרם שמן
- · 10 גרם קמח
- · 2 כפות קטשופ
- מעט שמן להברשת המחבת
קוביות דלעת צלויות:
- כ 100 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- · 2 כפות מלח גס
- · 3 כפות שמן זית
קרם דלעת:
- 200 גרם דלעת קלופה
- 3 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח דק
- מעט פלפל שחור
- כפית דבש
אופן ההכנה:
קיש בולונז:
- מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים תבניות סופלה במעט שמן.
- בקערה מערבבים ביצים קמח ואבקת אפייה לבלילה אחידה, בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את תערובת הבשר לתוך תערובת הבלילה, ומערבבים בעדינות, יוצקים לתו תבניות סופלה רק עד גובה 2 אצבעות לרוחב.
- מכניסים לתנור חם למשך 40 דקות או עד שמשחים.
- טוויל קטשופ – מערבבים את כל החומרים, מחממים מחבת עד שעולה ממנה עשן, ומברישים במעט שמן, מנמיכים את האש ומחכים חצי דקה שירד החום, שופכים למרכז המחבת 2 כפות מהבלילה ומניחים לה להתפזר במחבת, במידת הצורך ניתן לעזור לה על ידי הטעיית המחבת לפיזור אחיד, מטגנים עד שכל הבלילה הופכת לחורים, מוציאים בעזרת מרית בעדינות, ומניחים להתקררות.
- קרם דלעת – מניחים את הדלעת בתוך קופסה המיועדת למיקרוגל, ומבשלים 10 דקות עד לריכוך.
- טוחנים במעבד מזון עם שאר הרכיבים למסה חלקה.
- קוביות דלעת – משרים קוביות דלעת בתוך מלח גס לחצי שעה, שוטפים ומייבשים, מחממים במחבת שמן ומטגנים קוביות דלעת.