מתכון לניוקי ביתי מוקפץ עם אפונת גינה, ברוקולי, דלעת ערמונים ופסטרמה

המנה קצת מורכבת וכוללת הרבה שלבי הכנה, אבל עם העבודה הקשה בא הסיפוק, כי התוצאה שווה את ההשקעה

 

חומרים:

לניוקי:

  • 6 תפוחי אדמה קלופים אפויים בתנור עד כדי ריכוך
  • 2 חלמונים
  • כוס קמח
  • כף מלח גס

לירקות:

  • 3 כוסות אפונה(קפואה) מבושלת במים עם מלח 10 דקות
  • 5 כוסות ברוקולי (קפוא) מבושל במים עם מלח 5 דקות
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לקוביות מצופה שמן זית ומלח וצלויה בתנור עד ריכוך
  • 5 פרוסות פסטרמה חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • מרוקנים את תוך תפוחי האדמה וזורקים את הקליפה.
  • מועכים ומערבבים עם שאר המוצרים לבצק רך וגמיש. חשוב לעבוד מהר כי אחרת הניוקי סופח אליו את כל הקמח וצריך להוסיף הרבה קמח, מה שעלול לפגוע בטעם.
  • מעבדים את הבצק על משטח מקומח בעדינות לנחש ארוך וצר.
  • חותכים במרווחים של 2-3 ס"מ וזורקים לסיר מים רותחים מומלחים, עד שהניוקי צף.
  • מוציאים לתוך מים קרים, מסננים ומשמנים.

מרכיבים את המנה:

  • מחממים במחבת 1/4 כוס שמן.
  • מוסיפים את הניוקי המוכן בכמויות קטנות.
  • מנערים את המחבת, מערבבים בעדינות בכף עץ עד שהניוקי חרוך מעט מכל הכיוונים.
  • מחזירים את כל הניוקי למחבת ומוסיפים את הירקות והפסטרמה.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים להקפיץ כחמש דקות עד שהכל מוכן.

צילום וסטיילינג: שושי סירקיס.

פורסם בעיתון 'בתוך המשפה', גליון מס' 805.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.