ניוקי ביתי מוקפץ עם אפונת גינה, ברוקולי, דלעת ערמונים ופסטרמה-שף ישראל, צילום וסטיילינג שושי סירקיס, פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה' גיליון מס' 805

מתכון לניוקי ביתי מוקפץ עם אפונת גינה, ברוקולי, דלעת ערמונים ופסטרמה

המנה קצת מורכבת וכוללת הרבה שלבי הכנה, אבל עם העבודה הקשה בא הסיפוק, כי התוצאה שווה את ההשקעה

 

חומרים:

לניוקי:

  • 6 תפוחי אדמה קלופים אפויים בתנור עד כדי ריכוך
  • 2 חלמונים
  • כוס קמח
  • כף מלח גס

לירקות:

  • 3 כוסות אפונה(קפואה) מבושלת במים עם מלח 10 דקות
  • 5 כוסות ברוקולי (קפוא) מבושל במים עם מלח 5 דקות
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לקוביות מצופה שמן זית ומלח וצלויה בתנור עד ריכוך
  • 5 פרוסות פסטרמה חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • מרוקנים את תוך תפוחי האדמה וזורקים את הקליפה.
  • מועכים ומערבבים עם שאר המוצרים לבצק רך וגמיש. חשוב לעבוד מהר כי אחרת הניוקי סופח אליו את כל הקמח וצריך להוסיף הרבה קמח, מה שעלול לפגוע בטעם.
  • מעבדים את הבצק על משטח מקומח בעדינות לנחש ארוך וצר.
  • חותכים במרווחים של 2-3 ס"מ וזורקים לסיר מים רותחים מומלחים, עד שהניוקי צף.
  • מוציאים לתוך מים קרים, מסננים ומשמנים.

מרכיבים את המנה:

  • מחממים במחבת 1/4 כוס שמן.
  • מוסיפים את הניוקי המוכן בכמויות קטנות.
  • מנערים את המחבת, מערבבים בעדינות בכף עץ עד שהניוקי חרוך מעט מכל הכיוונים.
  • מחזירים את כל הניוקי למחבת ומוסיפים את הירקות והפסטרמה.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים להקפיץ כחמש דקות עד שהכל מוכן.

צילום וסטיילינג: שושי סירקיס.

פורסם בעיתון 'בתוך המשפה', גליון מס' 805.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.