המנה קצת מורכבת וכוללת הרבה שלבי הכנה, אבל עם העבודה הקשה בא הסיפוק, כי התוצאה שווה את ההשקעה
חומרים:
לניוקי:
- 6 תפוחי אדמה קלופים אפויים בתנור עד כדי ריכוך
- 2 חלמונים
- כוס קמח
- כף מלח גס
לירקות:
- 3 כוסות אפונה(קפואה) מבושלת במים עם מלח 10 דקות
- 5 כוסות ברוקולי (קפוא) מבושל במים עם מלח 5 דקות
- 1 דלעת ערמונים חתוכה לקוביות מצופה שמן זית ומלח וצלויה בתנור עד ריכוך
- 5 פרוסות פסטרמה חתוכות לקוביות
- 1/2 כוס שמן קנולה
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
- מרוקנים את תוך תפוחי האדמה וזורקים את הקליפה.
- מועכים ומערבבים עם שאר המוצרים לבצק רך וגמיש. חשוב לעבוד מהר כי אחרת הניוקי סופח אליו את כל הקמח וצריך להוסיף הרבה קמח, מה שעלול לפגוע בטעם.
- מעבדים את הבצק על משטח מקומח בעדינות לנחש ארוך וצר.
- חותכים במרווחים של 2-3 ס"מ וזורקים לסיר מים רותחים מומלחים, עד שהניוקי צף.
- מוציאים לתוך מים קרים, מסננים ומשמנים.
מרכיבים את המנה:
- מחממים במחבת 1/4 כוס שמן.
- מוסיפים את הניוקי המוכן בכמויות קטנות.
- מנערים את המחבת, מערבבים בעדינות בכף עץ עד שהניוקי חרוך מעט מכל הכיוונים.
- מחזירים את כל הניוקי למחבת ומוסיפים את הירקות והפסטרמה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים להקפיץ כחמש דקות עד שהכל מוכן.
צילום וסטיילינג: שושי סירקיס.
פורסם בעיתון 'בתוך המשפה', גליון מס' 805.